Svårt skadad man hittades på Ica – dog på sjukhus

Butiken avspärrad – polisen hittade misstänkt mordvapen

avAdam Westin, Oskar Forsberg, Victor Stenquist

Polis utreder mord efter att en allvarligt skadad man hittats på Ica Kvantum i Bollnäs.

Mannen har dött till följd av sina skador.

– Som jag förstår är det kunder inne i butiken som hittat honom, och personal som larmat SOS, säger Pelle Nellberg vid polisen.

Senare hittade polisen ett misstänkt mordvapen i affären.

Larmet kom in till polisen 07.59.

En allvarligt skadad man hade hittats inne i Ica Kvantums butik på Fabriksgatan i Bollnäs.

– Personal rapporterar att man har en svårt skadad person i butiken. Han förs till sjukhus i ambulans, och strax därefter konstaterar förundersökningsledaren att man inte kan utesluta att ett brott begåtts, säger Pelle Nellberg, polisens presstalesperson.

Dog på sjukhus

Vid 11.30-tiden skriver polisen på sin hemsida att mannen avlidit av sina skador och dödförklarats på sjukhus. Anhöriga har underrättats och polisen har ändrat rubriceringen från misstänkt mordförsök till misstänkt mord.

Polisen vill inte uttala sig om var i butiken mannen hittats.

– Klart är att han är funnen inne i butiken, exakt position vill förundersökningsledare inte att vi går ut med än, säger Pelle Nellberg vid polisen.

Man vill heller inte uttala sig om vilken typ av skador mannen dog till följd av.

Butiken var öppen när mannen hittades och kunder ska ha sagt till personal, som i sin tur larmat SOS.

Ska kolla övervakningsfilm

Vid lunchtid var butiken fortfarande avspärrad och stängd. Polisen har även gjort avspärrningar på parkeringen utanför Ica Kvantum-butiken.

– Teknisk undersökning utförs i butiken. Nu pågår förhör och informationsinhämtning i övrigt, man ser över övervakningsfilm och liknande.

Har ni någon misstänkt?

– Någon misstänkt i nuläget letar vi inte aktivt efter utan nu ska vi få klarhet i vad som hänt, i och med att vi inte kan utesluta brott, säger Pelle Nellberg, polisens presstalesperson.

Hittade vapen i affären

Polisen har hittat ett vapen i affären som sätts i samband med mordet.

– Det är inte ett skjutvapen, så mycket kan jag säga, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisregion Mitt, till TT.

Sedan händelsen har Ica Kvantum i Bollnäs hållit stängt, och kommer så vara tills dess att polisen är färdiga med sina undersökningar.

Kunder hittade den skadade

Det var kunder i butiken som först hittade den skadade mannen, enligt Ica-handlaren Magnus Olsson.

– En kund såg honom och påkallade personalens uppmärksamhet. De såg att det var en skadad människa och ringde 112 och polis och ambulans kom dit, säger Magnus Olsson till Aftonbladet.

Personalen har efter händelsen bearbetat det genom samtal.

– Jag upplever gänget tillsammans som stabilt och ok. Det finns inget facit till hur man ska hantera en sån här situation, men jag märker att vi har en otrolig sammanhållning i vårt gäng där vi stöttar varandra, säger Magnus Olsson.

Personal som eventuellt behöver mer stöd och hjälp kommer att erbjudas möjligheten till professionella samtal, enligt Magnus Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bollnäs

Brott