”Klart spelarna vill ha tillbaka Zlatan”

Nilsson Lindelöf om ”eviga” frågan, kära återseendet och Manchester-derbyt

avSimon Sjöstrand

Victor Nilsson Lindelöf väntas få starta mot Manchester City.

Och inför matchen får han, precis som många andra, den ”ständiga” frågan:

Zlatan Ibrahimovic i VM eller inte?

– Klart spelarna vill ha tillbaka honom, säger ”VNL” enligt Daily Star.

Victor Nilsson Lindelöf, 23, har startat i fyra raka ligamatcher för Manchester United och är ett hett ämne inför söndagens derby mot City.

Flera brittiska tidningar, däribland Manchester Evening News, Evening Standard och Daily Express, vill se svensken från start.

”Det skulle vara hårt att peta honom”, skriver Manchester Evening News-experten Ciaran Kelly.

”Skämtar en hel del”

Matchen kan bli Lindelöfs första Manchester-derby i karriären – där han kan komma att ställas mot gamle lagkamraten Ederson, 24. Den brasilianske målvakten spelade tillsammans med Lindelöf i Benfica så sent som förra säsongen.

– Ederson är en god vän till mig och en väldigt rolig kille. Han har alltid ett leende på läpparna och brukar skämta en hel del. Det hade varit roligt att få möta honom i derbyt, säger Nilsson Lindelöf enligt Daily Star.

I en intervju med samma tidning får han också frågor om lagkamraten Zlatan Ibrahimovic, 36. Anfallaren är uttagen i truppen mot City och enligt tränaren José Mourinho är det ”stor chans” att Zlatan spelar.

– Det är skönt att ha honom här, att ha en annan svensk i laget, säger ”VNL”.

”Klart spelarna vill ha tillbaka honom”

Och precis som många andra får landslagsbacken svara på om han vill se ”Ibra” göra comeback i sommarens VM i Ryssland.

Tidningen pumpar ut rubriken ”Svenska spelarna hade älskat att se Zlatan i VM”, och hänvisar till att Lindelöf ska ha sagt det, men i själva intervjun är 23-åringen något mer balanserad.

– Det är klart att spelarna hade blivit glada om han kommit tillbaka. Zlatan är Zlatan, han är alltid viktig för laget. Känner han sig bara motiverad så, då får han snacka med förbundskaptenen (Janne Andersson). Det är upp till honom (Zlatan). Det jag kan säga är att han är Sveriges bästa spelare genom tiderna. Han är fantastisk och en bra ledare även utanför planen, säger Nilsson Lindelöf.

United–City börjar 17.30 och sänds i Viasat Sport Premium, Viasat Ultra HD och Viaplay.