Griffin blir första spelare i NFL med bara en hand

Av: Adam Borg

Publicerad:
Uppdaterad:

Shaquem Griffin draftades av Seattle Seahawks i den femte rundan.

Han blir nu den första spelare i NFL som spelar med bara en hand.

– Jag försökte få fram ord, men jag kunde inte prata, säger Shaquem Griffin till ESPN efter draften.

Shaquem Griffin är en speciell spelare. Inte bara för att han anses vara en stor talang inom amerikansk fotboll utan också för att han spelar med bara en hand. När han var fyra år gammal tvingades Griffin att operera bort sin vänsterhand. Det har dock inte stoppat honom från att fullfölja sina drömmar. Under säsongen som gått har han varit en av college-fotbollens bästa försvarsspelare och har tippats gå högt i NFL-draften.

Under helgen hölls den årliga NFL-draften i Texas. Och det blev en känslomässig draft för familjen Griffin. Första, andra, tredje och fjärde rundan gick utan att Griffin blev vald av något NFL lag. Men så i den femte rundan ropades till slut Shaquem Griffins namn ut. Som 141 spelare valdes talangen till Seattle Seahawks. Och det var en märkbart rörd spelare som mötte pressen efter draften.

Foto: John Raoux / TT

– Jag kunde inte andas, jag visste inte vad jag skulle säga. Jag försökte få fram ord, men jag kunde inte prata, säger Shaquem till ESPN efter draften.

– Det var tufft, jag ska inte ljuga, att se alla som valdes före mig.

Återförenas med sin bror

I Seattle Seahawks återförenas också Shaquem med sin bror Shaquille. Brodern var också märkbart rörd efter draften och kunde inte hålla tillbaka tårarna.

– Jag tror inte jag grät när jag blev draftad. Men nu kunde jag inte hålla tillbaka det, säger Shaquille.

Shaquem blir nu den första spelare i NFL med bara en hand. Nu tänker han fortsätta motbevisa sina tvivlare i världens bästa liga.

– Det här är inte slutet på vägen, det är bara början. Jag kommer fortsätta visa att människor har fel angående mig, för jag har många som tvivlar på mig, säger Shaquem.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE