Dags att utse Årets Wendela

avPernilla Ericson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nomineringarna har strömmat in. Här är de fem hjältarna som kan få din röst.

1 av 5
SMAL "Start Marketing All Looks". "Small Medium And Large". "Stop Marketing Anorectic Looks". Den här ideella föreningens namn kan vara förkortning för flera saker – alla med samma budskap: du duger som du är. SMAL arbetar med att upplysa om ätstörningar och skadliga ideal, och samarbetar även med jourer och med Anorexi- och Bulimikontakt. På Skonhetsideal.com skriver föreningen: "Det rådande västerländska smala kroppsidealet påverkar många flickor och kvinnor ytterst negativt" och "Vi vill befria flickor och kvinnor från det negativa tankemönster som orsakas av strävan att uppnå en kroppstyp olik den egna".
På bilden Ebba Karlander, Annette Heikfolk och Frances Lucas under skönhetsfesten i samband med att utställningen SMAL öppnades på Naturhistoriska.

Det är inte bara vårkänslor som får Wendelaredaktionen att lysa lite extra just nu, utan också värmen och engagemanget i alla era nomineringar till Årets Wendela. I år var de extra många - tack för det!

Det är dags att utse en hjälte inom kvinno- och jämställdhetsfrågor, och du är vår sjätte medlem i en jury där läsarrösten väger tyngst. Vinnaren av Årets Wendela får utöver äran även 15 000 kronor. Kolla årets 5 nominerade här ovan och rösta med hjärtat - vinnaren avslöjas på Internationella kvinnodagen den 8 mars.

Foto: Björn Lindahl
Förra årets Wendela Rättviseförmedlingens Lina Thomsgård vann utmärkelsen Årets Wendela 2011.

Mer information om de nominerade hittar du i bildspelet.

Publicerad: