Tv-profil har cancer: ”Plocka bort skiten”

avLouise Åström

Johan Viktor från ”Stoppa tjuven” om beskedet

1 av 4
Johan Viktor.

Det som Johan Viktor trodde var träningsvärk visade sig vara cancer i njuren.

Nu väntar han på operation.
– Men jag är positiv och känner att plocka bort skiten så är jag tillbaka snart, säger han.

Det var för två veckor sedan som Johan Viktor, 48, känd från tv-programmet ”Stoppa tjuven”, skulle gå på toaletten och inte kunde tömma blåsan.
– Jag har haft lite små-ont i ländryggen till och från en längre tid. Jag har tänkt att det nog är träningsvärk. Men för drygt två veckor sedan kom jag hem och var lite öm i ljumsken. Jag skulle gå på toa, men det gick inte att kissa. Jag kände mig kissnödig, men det kom ingenting. Jag tog i mer men då kom det blod istället, säger han.

Tumör på njuren

Efter att ha pratat med sin fästmö, som är sjuksköterska, och ringt vårdcentralen bestämde han sig för att åka in till S:t Görans sjukhus.
– Jag har varit med om rätt mycket, men det här är jag rädd för, det var riktigt läskigt.

En spolning av urinblåsan och en veckas antibiotikakur senare kände sig Johan Viktor bättre. Men efter att ha röntgats fick han ett samtal från urologen där de meddelade att de hittat en förändring på hans vänstra njure som behöver opereras bort och ville att han skulle komma på ett återbesök.

Under onsdagen besökte han läkaren för att undersökas med kamera.
– Idag var jag inne och dum som jag är så säger jag, när jag sitter och snackar med läkaren, att "när ni öppnar upp kommer ni se om det är godartat eller elakartat". Nej, men du har inte fattat det. Du har cancer, du har en tumör. Vi måste ta bort din njure, säger han då. Okej, då ramlade poletten ner.

”Jag är positiv”

Det har bara hunnit gå ett par timmar sedan Johan Viktor fick beskedet när Nöjesbladet når honom på telefon. Trots det känner han att han har hunnit landa något. Efter helgen kommer beskedet om när det är dags för operation och förhoppningsvis behövs inga cellgifter, berättar Johan Viktor.
– Men det känns ändå rätt overkligt. I min värld nu är det så här: Jag ska in. De ska sprätta upp mig. Jag ska ta bort min njure. De ska sy ihop mig. Sedan är det rehab. Sedan är jag på banan igen.

Han fortsätter:
– Jag har brutit varenda jäkla ben i kroppen och sytt överallt. Man har gjort sig illa rätt mycket och då vet man var det kommer ifrån. Men det känns läskigt på riktigt när man inte vet var det kommer ifrån. Men jag är positiv och känner att plocka bort skiten så är jag tillbaka snart.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer