”Hon visste hur mycket det betyder för mig”

avMalin Wahlberg

GELENDZJIK. John Guidetti har bara fått göra ett inhopp i VM. 

Men anfallaren är redo när Janne Andersson kallar. 

– Det räcker att man har en sekund och sedan kan man ha upplevt den största drömmen av allt, säger han. 

Det är inget snack om hur mycket VM betyder för John Guidetti och dem runt honom. När anfallaren byttes in mot Tyskland zoomade tv-kamerorna in flickvännen Sanna Dahlström som torkade tårarna på läktaren.

Foto: C More
John Guidettis flickvän Sanna Dahlström

– VM är det största som finns, det såg man. Hon visste hur mycket det betydde för mig att spela och jag är oerhört tacksam att jag fick spela, säger Guidetti.

”Svårt att slå sig in”

Hittills har det bara blivit ett inhopp för anfallaren, men Guidetti är redo om chansen kommer i åttondelsfinalen mot Schweiz. 

– Så länge Sverige vinner är jag väldigt, väldigt glad. Sedan är det klart att man alltid vill spela fotboll, men det är svårt att slå sig in nu det går väldigt bra. Men det kan svänga fort, det räcker att man har en sekund och sedan kan man ha upplevt den största drömmen av allt och skjutit Sverige vidare så man måste alltid vara på tå och redo, säger han. 

Så länge gör Guidetti sitt bästa för att stötta sina lagkamrater och sprida bra stämning i gruppen. På sociala medier har han setts sjunga, dansa – och ligga i en bagagehylla. 

– Någon sa John: "kliv upp nu". Jag är inte den som säger nej. 

– Man får bidra där man kan, är jag inte på planen får man bidra på andra sätt. Man får försöka hålla glatt humör och vara redo när chansen kommer. Jag är ändå här för att spela fotboll. Jag väntar på min chans och är beredd när den kommer, jag är roliga killen men samtidigt fokuserad. 

”Sådan jävla grupp”

VM kan vara över på tisdag för svensk del, men Guidetti tror inte att Sverige förlorar mot Schweiz. 

Trots att han ser Sverige som ”grova underdogs”.

– Känner ni vibbarna känns det lite som, det ligger i luften. Jag tror att det här kan gå hur långt som helst, det är den känslan jag har. Jag ser inga hinder för den här gruppen. Jag tycker inte att laget faller eller bygger på en spelare, det är en sådan jävla grupp. Alla kan göra det, jag skulle inte bli chockad om Micke stänker dit två mot Schweizarna och vi vinner med 2-0, säger han.