Magikerduon Brynolf & Ljung chockade Agneta Sjödin – med hjälp av Aftonbladet

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Brynolf & Ljung fick Agneta Sjödin att tappa hakan i Bingolottos påskspecial.

Magikerduon läste upp söndagens nyheter – genom att fiska upp ett papper från ett förseglat kuvert som de skrev för över en vecka sedan.

– Vi har varit nervösa för det här, säger Jonas Ljung.

Magikerduon Brynolf & Ljung testade ett helt nytt trick i Bingolottos påskspecial, som sändes på påskdagen.

– Jag tror att mer än en fick gåshud i Sverige, säger Jonas Ljung.

Trollkarlarna Peter Brynolf och Jonas Ljung skrev inför programmet ned ett par profetior, som de överlämnade hemma hos Agneta Sjödin fredagen den 23 mars. Hon fick signera pappret, stoppa det i ett kuvert, försegla kuvertet och förvara det.

Peter Brynolf och Jonas Ljung skulle alltså med detta bevisa att de inte bara är duktiga på trolleri och magi, utan även kan se in i framtiden – och förutse nyheter redan innan de publiceras.

Förutsåg bild i Aftonbladet

Och visst lyckades de. De förutsåg att det i Aftonbladet den 1 april skulle finnas en bild på en man med hatt och glasögon, en kvinna med krans och en grön katt. På sidan 34 finns på påskdagen en bild på Gustav och Marie Mandelmann i Nöjesbladet. Dock ingen katt – men en grön groda.

De förutsåg Zlatans två mål sista kvarten i debutmatchen med nya laget LA Galaxy – efter att ha börjat på bänken . Att ”en brasa skulle gå upp i rök en dag för tidigt på Smögen” stämde överens med flera tidningars rapportering om påskfyren som stod i lågor natten före påsk.

– Vi använder oss av fingerfärdigheter, psykologi och suggestion och massa olika metoder för att närma oss någonting som nästan börjar kännas som övernaturligt, även fast det inte är det, säger Jonas Ljung och fortsätter:

1 av 2 | Foto: Johan Carlén / Folkspel
Brynolf & Ljung får Agneta Sjödin att häpna.

”Vi har varit nervösa”

– Men vi har varit nervösa för det här, hur väl det kommer att stämma in och en liten rädsla har också varit att Agneta ska slarva bort kuvertet. Vi har ju vetat facit, men själva finalen hängde faktiskt lite i luften in i det sista.

Finalen var förutsägelsen att ”Inger Andersson vinner golftävlingen”. Någon sådan nyhet hittade inte Brynolf & Ljung. Men, påpekade plötsligt Ljung i programmet – i början av påskspecialen ringde en Inger in som vann en Golf.

– Wow! Det här är det sjukaste jag har varit med om!, utbrister Agneta Sjödin i sändningen.

Brynolf & Ljung har förberett sig i flera veckor genom att plöja svenska tidningar.

Är medierna förutsägbara?

– Det är en jättebra fråga. Något som är intressant att se är att det inte publiceras jättemycket nyheter längre i tidningarna. Det är mer nöjesjournalistik, men också analyser, kolumner och krönikor. Tidningarna har fått lite annan roll, så det gör det kanske lite lättare att förutse vad tidningarna ska skriva om. Men vissa av de förutsägelser vi har gjort är så spejsade att det inte borde gå.

Bingolottos påskspecial sändes söndagen den 1 april klockan 18.00 på TV4.

Medverkade gjorde även bland andra Hasse Andersson, Ida Redig, Sonja Aldén och Andreas Weise.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM