Mejla

Karolina Fjellborg

”Tillsammans med Strömstedts” är som en skvallerblaska i tv-form

Publicerad:
Uppdaterad:
”Tillsammans med Strömstedts”.
Foto: TV4
”Tillsammans med Strömstedts”.

TV-KRÖNIKA "Tillsammans med Strömstedts" är gemytlig skvaller-tv.
Men fejkad parterapi och trötta vinklar gör programmet björntjänster.

Nu är Jenny och Niklas Strömstedt tillbaka med "Tillsammans med Strömstedts", där de träffar andra kändispar för att ha så kallade öppenhjärtliga samtal om tvåsamhetens prakt och bryderier.
Det är ett program som kombinerar två saker som folk generellt är nyfikna på och älskar att diskutera – kändisar och relationer – så att det blev en andra säsong är inte att undra på. Och visst är det ett trivsamt program, i livsstilsglossig TV4-stil, utan besvärlig stämning, osexiga miljöer och dassiga människor.

Men om man ska kalla en spade för en spade, är "Tillsammans med Strömstedts" rena rama skvallerblaskan i tv-form. Det smarta och sympatiska programledarparet må ge programmet en skenbart sofistikerad touch, men i själva verket är samtalen sällan några insiktsfulla djupdykningar ner i relationernas grumligare vatten, utan snarare skojiga motorbåtsturer på ytan, som inte skumpar mer än att alla kan ha varsitt glas bubbel i näven.
Vinklar och repliker är som gjorda för att göra Hänt i veckan-rubriker på, och det hela känns mest som ett hemma hos-reportage med pretentioner. Tv att så att säga "bara se när man är hos frisören".
Säsongspremiären, med Camilla Läckberg och Simon Sköld, var väl inte en allt igenom banal historia, men ingen hade väl heller direkt tänkt ihjäl sig för att visa några nya sidor av paret.
Visst är det underligt att det ska snackas så mycket om åldersskillnaden, konstaterade man på ett tidigt stadium. Och sedan ägnade man en stor del av programmet åt att tala om just den.
Och vilket ljushuvud ansåg att Skölds eventuellt stora penis var ett rimligt ämne att ens snudda vid?
Sedan kan man ju fråga sig vad poängen egentligen är med paret Strömstedts parterapi-lajvande. Terapeuten säger ju ändå inte flaska, utan fungerar bara som rekvisita.
Det kan lika gärna vara produktionsbolagets fastighetsskötare, eller receptionist, som sitter där och extraknäcker, så vitt vi vet.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:

LÄS VIDARE