Pontus Gårdinger talar ut om sitt mörka förflutna

avChristian Ploog

Blev tagen på bar gärning efter bilinbrott

1 av 3
Pontus Gårdinger anno 1995.

Han är en av Sveriges mest rutinerade programledare.

Nu berättar Pontus Gårdinger, 48, om sitt mörka förflutna i podcasten ”Värvet”.

Jag skulle nog säga att jag var kriminell.

Och en lite nyare bild på den före detta "gangstern".

Vi är vana att se honom som slipad programledare i Kanal 5. ”Mullvaden”, ”Miljonärerna” och ”Sanningens ögonblick” är bara några av de tv-produktioner han lett genom åren.

Men nu avslöjar Pontus Gårdinger en mörkare sida av sin uppväxt. I en öppenhjärtig intervju med Kristoffer Triumf i podcasten ”Värvet” berättar han bland annat om sina gymnasieår i stockholmsförorten Årsta. Dåvarande kompisgänget var mycket äldre än Pontus, och ägnade sig åt att tjäna pengar på inte helt lagliga sätt.

– Under den perioden skulle jag nog säga att jag var kriminell. Det höll på ett par år när vi framför allt stal bilar.

Inbrott i bilar

Vid ett tillfälle var de ute vid Gröna Lund för att göra inbrott i en bil. Då blev de tagna på bar gärning.

– Vi blev dömda hela gänget. Jag ska inte säga att jag haft speciellt mycket ångest för det som hände under de där åren. Om jag ska vara ärlig hade jag nog mer ångest för att jag åkte dit, säger Gårdinger i ”Värvet”.

Glad att åka fast

Att de åkte fast är något han är glad för i dag. Det hela blev ett avslutat kapitel som han egentligen inte rört sedan dess. I dag har Pontus ingen kontakt med sitt gamla gäng.

– I mitt liv har jag alltid gjort en sak, och när det varit klart har det varit borta. Därför brukar jag inte prata om det så mycket heller. Det var något som hände då när jag var i den åldern. Jag är oerhört medveten om att det var idiotiskt på alla sätt och vis. Och egentligen är jag bara väldigt glad för att vi åkte dit.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!