Soligt i söder på valborgshelgen

Av: Jessica Balksjö

Publicerad:
Uppdaterad:
Klicka för att se prognosen i större version.
Klicka för att se prognosen i större version.

NYHETER

Snö i norr och sol i hela södra Sverige.

Temperaturen stiger under veckan och bäddar för en vacker Valborg.

I början av veckan är det fint väder i hela landet. Solen skiner och temperaturen kan börja komma upp i de rekordnivåer som nåddes i Lund redan i mars.

I mitten av veckan ser medeltemperaturen i södra och mellersta landet ut att ligga på runt tio grader.

Men hela Sverige kan inte räkna med en lika fin vecka och helg.

Kyligt i norr

Av alla som hoppas på sol blir nog norrlänningarna mest besvikna. Solområdet den här helgen slutar nämligen ungefär vid Norrlandsgränsen.

– För norra Sverige blir det inte en lika rolig prognos. I norra Norrland ligger temperaturen runt nollan och det kan bli snöblandat regn på Valborg, säger Daniel Fredriksson, meteorolg på Storm Weather Center.

Kallare på söndag

På fredagen, som är valborgsmässoafton, stiger temperaturen till uppåt 15 grader på flera håll i landet. De som håller sig på ostkusten ser ut att få det varmast och med minst risk för nederbörd.

Västkusten får omkring 13 grader och lite moln.

I norra Norrland kan det bli snö.

Den som planerar att vara utomhus första maj kan räkna med att det stadiga vädret håller i sig. Förutom de norrlänningar som bor i de nordligaste delarna av landet. Snöblandat regn och temperaturen runt nollan blir det där.

På söndag sjunker temperaturen i hela landet. Skåne orkar upp i nio grader medan Svealand och Götaland ligger runt sju ynka grader.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN