Halmstad på väg mot nytt kontrakt

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Tog säker 2 0-seger mot Örebro

HALMSTAD (TT)

Det må vara Malmö FF som jagar Djurgården i striden om det allsvenska guldet.

Men seriens formmässigt näst bästa lag heter - Halmstads BK.

2-0 (1-0) mot ett chanslöst Örebro var lagets nionde raka match utan förlust och samtidigt ett stort steg mot nytt kontrakt för mästarlaget från år 2000.

- I dag har vi fantastisk bra rörelse, många vill delta i spelet och förutom en svacka i början av andra halvlek spelar vi ett snabbt passningsspel i 80 av 90 minuter, konstaterade tränaren Jonas Thern belåtet.

Inför ögonen på den nyopererade Pascal Simpson handlade det stundtals om rena propagandan med löpvillighet och rörlighet, där hemmalaget fullpumpat med självförtroende och anfört av Mikael Nilsson och Sharbel Touma hade full kontroll från början till slut.

- Det går inte ens att skylla på domaren för Halmstad vinner rättvist, sade ÖSK-tränaren Mats Jingblad med ett snett leende.

- Vi stod upp hyggligt i första halvlek, men rasade ihop i andra trots att det länge bara stod 0-1. Men Halmstad hade mycket bättre inställning, vann andrabollarna och tilläts ständigt spela upp på Robert Andersson, analyserade Jingblad.

Hemmadominans

Hemmalaget hade bland annat ett ribbskott av Sharbel Touma innan Tomas Zwirgzdauskas nickade in mittbackskollegan Tommy Jönssons högerhörna efter 26 minuter. Men även om Halmstad fullständigt dominerade var Örebro - utan Per Gawelin, Mikael Steen, Jon Lundblad och Boniventure Maruti - inte ofarligt i kontringarna.

- Fast för att kunna rubba Halmstad i dag måste vi sätta våra chanser, påpekade Jingblad och tänkte på Mirza Jelecaks halvvolley, Patrik Anttonens skott i bra läge och Johan Wallinders närskott i början av andra halvlek som Håkan Svensson klarade med en benparad.

Närmare kom inte Örebro. I stället kunde vänsterbacken Per Johansson fullfölja sin löpning genom att nicka in 2-0 på Mikael Nilssons inlägg.

- Jag brukar inte vara nervös inför matcherna, men när jag nu var det så hade jag ingen som helst anledning att vara det, menade Thern.

Inte klart

Med två omgångar kvar har nu Halmstad fem poäng upp till kval- och nedflyttningsstreck.

- Det ska räcka, men som vi har spelat på sistone ska vi ta fler poäng, sade Thern vars HBK för nio omgångarna sedan låg sist i tabellen.

Kollegan Jingblad är inte lika säker på att 30 poäng räcker:

- Därför känns det inte alls som om kontraktet är klart. Vi har Norrköping härnäst och förlorar vi den har vi bara tre poäng och sämre målskillnad till just IFK, varnade han.

TT

Publicerad: