"The Normal One" tar över Liverpool

Publicerad:
Uppdaterad:

TT-SPORT

Fotboll. Jürgen Klopp har presenterats som ny tränare för Liverpool.

Och förväntningarna på tysken är höga, även om han refererar till sig själv som "The Normal One".

Klopp fick på fredagens presskonferens frågan vem han är i jämförelse med Chelseas José Mourinho, även känd som "The Special One".

– Jag vill inte beskriva mig själv. Tror någon i det här rummet att jag kan utföra mirakel? Nej. Jag är en normal kille från Schwarzwald. Jag är "The Normal One", sade Klopp.

Liverpools första match med Jürgen Klopp vid rodret blir i Premier League mot Tottenham nästa helg. Då vill 48-åringen se samma fotboll som han förespråkade under åren i Dortmund.

– Alla känner mig, jag har inte ändrats på fyra månader. Det ska vara känslor, fart, omställningsspel, det är vad ni kommer att se. Alla saker som gör fotboll intressant vill jag se på planen, sade han.

Liverpool, som sparkade tränaren Brendan Rodgers efter 1-1-derbyt mot Everton i söndags, har inlett säsongen knackigt med tolv poäng på åtta matcher.

– Det är verkligen viktigt att spelarna känner en skillnad från och med nu. De måste tro att de kan nå förväntningarna från alla människor, från fansen, från pressen. Vi måste gå från att tvivla till att tro.

Klopps treårskontrakt med Liverpool rapporteras vara värt upp till 90 miljoner kronor per år, inklusive bonusar.

TT-AFP

Publicerad: