Avslöjat: Den vinner ”Årets bil”

avErik Gustafsson

MOTOR

Utklassar BMW och Mercedes

1 av 5

Bilen som kan peta Volvo V70 från kungatronen i Sverige vinner ”Årets bil 2015”.

58 jurymedlemmar från 22 länder har utsett Volkswagen Passat till årets bil.

– Det är mycket imponerande att Volkswagen har vunnit titeln för tredje gången på sex år, säger jurychefen Håkan Matson.

Med klar majoritet utklassar Volkswagen Passat motståndet bland de sju finalisterna i ”Årets bil 2015” när de 58 jurymedlemmarna i dag röstade om vilken bilmodell som skulle vinna.

Med överlägsna 340 poäng kammade Passat hem segern över bland annat Citroën C4 Cactus med 248 poäng och Mercedes C-klass på 221 poäng.

– Det är mycket imponerande att Volkswagen har vunnit titeln för tredje gången på sex år. Passat har många starka sidor, bland annat designen, övergripande kvalitet, säkerhet, rymlig kupé och flera användbara innovationer såsom Trailer Assist. Med alla dessa funktioner förtjänar modellen definitivt att bli Årets Bil 2015, säger jurychefen Håkan Matson.

Välrenommerad organisation

Årets bil grundades 1964 av sju europeiska biltidningar, bland annat Vi Bilägare, och har sedan dess röstat fram en bil varje år. Det har gjort organisationen och utmärkelsen som i dag bestäms av 58 jurymedlemmar från 22 länder till en av bilvärldens bäst renommerade.

– Vi är extremt nöjda med denna utmärkelse. Med nya Passat har vi återigen lyckats med att utveckla en bil som sätter en standard i sin klass när det gäller teknik och kvalitet. Denna ära är en fantastisk bekräftelse på det jobb som gjorts av våra ingenjörer, designers och hela teamet. Nya Passat visar att Volkswagen har rätt svar på vår tids utmaningar, säger professor Martin Winterkorn, chef för Volkswagen AG.

Segrade rätt bil? Rösta nedan – vad du tycker!

ARTIKELN HANDLAR OM

Volkswagen

Motor

Bilar