Rönnbergs passning till skadade backen

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. Han slog näsan i sargkanten och spräckte ett ögonbryn. 

Samtidigt som Chay Genoway besökte sjukhuset fick han en ny snyting av sin tränare Roger Rönnberg.

– Det är ganska ovanligt att en äldre back åker på en sån kyss. Man brukar ha lärt sig att ta emot smällar i hans ålder, säger Frölundatränaren.

Det var i början av den andra perioden som Frölundas kanadensiske back Chay Genoway tacklades i ryggen av Färjestads lagkapten Linus Johansson. Han hade precis börjat vända om bakom målet, men flög efter tacklingen in i sargkanten med näsan först. Matchstraff på Johansson och sjukhusbesök för Genoway.

– Första rapporten säger att det inte vara vara någon hjärnskakning i alla fall. Men jag tror att näsan har flyttat på sig rätt rejält. Så han är på sjukhuset för att få den ditsatt på plats igen, och så ett ögonbryn som behöver fixas. Några stygn i ansiktet och rätta till näsan, så hoppas jag att det inte ska vara något mer, säger Roger Rönnberg.

Han var lättad över att smällen inte tog värre, men bekymrad över att den tillkom över huvud taget. 

– Jag tycker det är båda spelarnas ansvar. Som back som har pucken i egen zon måste man vara beredd på att ta en tackling. Jag vet inte vad som gör det svårt för Chay att förstå att han kommer att bli tacklad i den situationen, för det är ganska ovanligt att en äldre back åker på en sån kyss. Det måste ha varit någonting i situationen som gör det svårare för honom att förstå att han ska bli tacklad. Jag får prata med honom i morgon.

”Alla vill hjälpa till”

Frölunda tappade Chay Genoway, och tappade också all förmåga att spela i powerplay. Trots massor av speltid i både fem mot tre och fem mot fyra lyckades hemmalaget inte göra mål. Och det var inte första matchen, Frölundas powerplay har gått i stå.

– Jag har varit i den här situationen förr när powerplay börjar hacka lite grann. Alla vill hjälpa till, det är nästan så att kontoret är nere i omklädningsrummet och talar om vad alla ska göra. Det blir väldigt mycket tänkande och är det någonstans man behöver spela på kreativitet och på instinkt så är det i powerplay. Det går för sakta nu och vi letar efter perfekta lägen. Då är det svårt att spela powerplay. 

Rönnberg var frustrerad, och inte ensam om det heller.

– Det har varit dryga 2,5 timme av frustration i kväll. Vi kände direkt att alla var väldigt långsamma i tanken, alla beslut tog två-tre sekunder. Det är inte att killarna inte vill, de har varit på väg att riva omklädningsrummet för att få igång varandra i matchen. Men när man vill något väldigt gärna och inte får det så skapas det frustration. Det vi kan lära av den här matchen är att bli bättre på att hantera den. 

ARTIKELN HANDLAR OM