Succén ”The Handmaid’s tale” får uppföljare

Av: Anders Hedberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: LMK MEDIA/IBL LANDMA
Ur tv-serien ”The Handmaid’s tale”.

NÖJE

Är du också ett fan av ”The handmaid’s tale”?

Grattis!

Snart kommer uppföljaren.

Boken ”The Handmaid’s tale” (på svenska "Tjänarinnans berättelse") kom ut 1985 och fick snabbt renommé som en modern klassiker. På engelska har den sålt i mer än åtta miljoner exemplar.

På senare år har boken blivit till en hyllad tv-serie med Elisabeth Moss i huvudrollen. I Sverige har serien visats på HBO Nordic och SVT.

Under onsdagen avslöjade författaren Margaret Atwood att hon skrivit en uppföljare, kallad ”The Testaments” som släpps i september 2019.

I ett pressmeddelande, som brittiska The Guardian tagit del av, skriver Margaret Atwood:

”Kära läsare. Allt ni någonsin frågat mig om Gilead har inspirerat mig till denna bok. Nåja, nästan allt. Resten av inspirationen kommer från världen vi lever i.”

”The Handmaid’s tale” utpelar sig i republiken Gilead, ett alternativt USA i en nära framtid. Under ett puritanskt diktatoriskt styre kretsar berättelsen kring de kvinnor – tjänarinnorna – som hålls som avelsdjur hos rika, sterila familjer.

Handlingen i ”The Testaments” utspelar sig 15 år senare men kommer inte att knyta an till slutet i tv-serien, som sträcker sig längre än slutet i Atwoods roman från 1985.

Publicerad:

LÄS VIDARE