Attacken mot egna tv-kanalen: ”Vill inte berätta det för er”

José Mourinho skällde ut MUTV på presskonferensen

avDaniel Sörensen

Foto: TT

Med knappt en ordinarie back tillgänglig för spel mot Arsenal har José Mourinho svårt att ens få ihop ett lag.

När Manchester Uniteds egna tv-kanal MUTV frågade honom om skadeläget i truppen tappade han humöret rejält.

– Jag vill inte berätta det för er. Varför ska jag svara på er fråga?, säger han.

Det råder försvarskris i Manchester United inför morgondagens möte med Arsenal.

Victor Nilsson Lindelöf, Chris Smalling, Eric Bailly och Matteo Darmian missade den senaste matchen mot Southampton i lördags – vilket tvingade mittfältaren Nemanja Matic att gå ned i mittlåset.

Luke Shaw gick dessutom av skadad på St. Marys. Ashley Young kommer också att missa Arsenal-matchen på grund av en avstängning.

Så vilka kommer att spela?

”Håller allt sånt inom klubben”

När Manchester Uniteds egna tv-kanal MUTV frågade lagets tränare José Mourinho om detta under en presskonferens ilsknade han till rejält.

– Jag vill inte berätta det för er. Jag skulle vilja se Arsenal TV ställa exakt samma fråga (till Arsenal-tränaren Unai Emery), men det gör de inte. De håller allt sånt inom klubben. Så varför ska jag svara på er fråga?, säger han.

Kommer med svag form

Samtidigt erkänner han att det finns många frågetecken på flera spelare i laget.

– Vi kommer att ha problem igen med att få ihop ett lag. Vi måste anpassa oss och försöka få någon form av balans i laget. Men jag tror ändå att vi kommer ha rätt inställning och kämparglöden för att lyckas vinna matchen, säger han.

Laget ligger bara sjua i Premier League-tabellen och har bara tagit två poäng på de tre senaste ligaomgångarna. Det är så pass illa att Mourinho själv börjat tro att det är omöjligt att nå en topp fyra-placering i ligan i år.

– Vi måste vinna så många poäng vi kan. Det krävs nästan ett mirakel för att nå topp fyra i år, säger han i en brasiliansk intervju enligt Goal.com.

Matchen mellan Manchester United och Arsenal spelas i morgon 21.00. Den sänds på Viasat Sport Premium och på Viaplay.

ARTIKELN HANDLAR OM