”Moustafa betalar”

Landslagets presschef förhandlade om tågbiljetterna direkt med presidenten

Foto: BILDBYRÅN

avJohan Flinck

SPORTBLADET

BIETIGHEIM-BISSINGEN. Redan före skrällen mot Norge tog landslaget en liten seger.

Då förhandlade presschefen Daniel Vandor direkt med självaste IHF-presidenten Hassan Moustafa om tågbiljetterna till Leipzig i dag.

– Han betalar, ler Vandor.

På lördagen lämnar VM-truppen Stuttgart för att åka vidare till Leipzig där åttondelsfinalen mot Slovenien spelas på söndag.

Det internationella handbollsförbundet (IHF) hade ordnat med flyg de cirka 50 milen för de fyra lagen i grupp B som ska till Leipzig.

Men då skulle man tvingas lämna hotellet klockan 04.00 på morgonen, vilket bara hade gett några få timmars sömn då laget inte var tillbaka på hotellet förrän närmare midnatt och därefter åt middag.

Tågbiljetter för 20 000 kronor

I stället hade Sverige, liksom de andra tre nationerna, bokat egna transporter med tåg eller buss. Sverige, som avreser strax före lunch, hade bokat tågbiljetter till en kostnad av 20 000 kronor som de skulle få betala själva.

Men då IHF-presidenten, den beryktade egyptiern Hassan Moustafa, var på plats i VM-arenan i Bietigheim-Bissingen för att se matcherna på fredagskvällen passade den svenske presschefen Daniel Vandor, som fått vikariera som överledare ett par dagar, på att förhandla med presidenten direkt om biljettkostnaderna.

– Vi hade ett möte en halvtimme före matchen. Han betalar biljetterna, säger Vandor.

Var han tuff att förhandla med?

– Nej, då han var bra att ha att göra med.

ARTIKELN HANDLAR OM