Hotades med stämning - nu bryter Stahre tystnaden

Av: Max Persson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

FOTBOLL

Mikael Stahre, 42, bröt sitt kontrakt med BK Häcken förra veckan - och presenterades av MLS-laget San José Eartquakes kort därefter.

Nu har Stahre brutit tystnaden efter blixtflytten.

Efter endast en säsong valde Mikael Stahre att bryta sitt kontrakt med Häcken - trots att han hade ett treårskontrakt med klubben.

Ett beslut som inte uppskattades av klubben.

– Vi är otroligt besvikna på hans beslut. Vi sa nej med hänvisning till att vårt avtal gäller, när Mikael kom och sa att han lämnar oss för ett annat uppdrag, sa sportchefen Sonny Karlsson då.

”Följt mig över en längre tid”

Nu berättar 42-åringen om hur kontakten med Eartquakes kom till och hans avslut med Häcken.

– När jag fick den konkreta förfrågan meddelade jag det till Häcken. Jag har varit öppen med det och det har hela tiden varit viktigt att ha en bra dialog med Häcken, säger Stahre till Expressen och förklarar hur kontakten med MLS-klubben kom till.

– Jag fick ett samtal i slutet av säsongen via en agentfirma. De meddelade att det fanns ett stort intresse från en klubb i MLS som hade följt mig över en längre tid och följt min karriär och lagen jag haft.

Hotades med stämning

Stahre fick minst sagt ett infekterat avslut i Häcken där han hotades med stämning - men den nuvarande MLS-tränaren förklarar att han förstår varför klubben reagerade som de gjorde.

– Jag kan väl säga att jag har full respekt för att klubben blev störda och irriterade. Samtidigt förstår jag att de måste skydda sin klubb och skydda sin verksamhet. Klubben måste tänka på sitt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.