”Bättre än guldlaget 2009”

avFredrik Jönsson, Per Bohman

Per Karlsson är säker.

Årets AIK är bättre än upplagan som vann guld 2009.

– Jag har aldrig spelat i ett bättre AIK.

Åtta raka segrar. Obesegrade över hela säsongen. 3-0 mot Häcken vad som skulle ha varit en tuff match, men som slutade i en kross. AIK fortsätter plöja ner samtliga motstånd i serien. Sebastian Larsson, som blev målskytt med ett lurigt frisparksmål, var förstås nöjd.

– Det var skönt. Det var ett läge där man funderar på om man ska slå ett inlägg, men målvakten stod så lånt ut att jag tänkte "får jag en bra träff så har han svårt att komma dit". Det var skönt att den gick in.

Lyrisk Goitom

Henok Goitom var i sin tur lyrisk över insatsen.

– Väldigt bra. Definitivt den bästa halvleken i år. Vi möter ett bra lag och vi spelar bra fotboll, det är en annan sak och göra det mot ett lag som ligger under strecket - men gör man det mot Häcken är det häftigt för att de är ett bra lag. Det höjer betyget.

”Klart bäst”

Hur vassa är egentligen årets upplaga av AIK? Per Karlsson debuterade för klubben 2003. Han om någon kan bedöma hur bra dagens AIK är i ett historiskt perspektiv.

– Det här laget är klart bäst. Vi är bättre än laget som vann 2009, säger Karlsson och fortsätter:

– Jag funderade på det för någon vecka sedan och kom fram till att jag aldrig spelat i ett bättre AIK.

Pertan: ”Är så harmoniskt”

Vad är det som gör er så bra?

– Det är själva helheten, men också den individuella kvaliteten varje enskild spelare besitter. Vi har fått ihop båda delarna. Truppen är så stark och vi har en tränare som har en klar spelidé som alla spelare köper. Det känns väldigt bra.

Hur är det att spela i ett sånt lag?

– Det är så harmoniskt. Samtidigt trycker vi hela tiden på att vi måste fortsätta jobba och göra samma saker resten av året. Under landslagsuppehållet kommer vi träna stenhårt för att orka sista tredjedelen av serien. Alla vill bli bättre och det karakteriserar det här laget.

Foto: BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM