Hoppas obduktionen kan ge svar

1 av 2 | Foto: Foto: ANDREAS BARDELL

avOskar Forsberg

NYHETER

Orsaken till båtolyckan i Örnsköldsvik i helgen är fortfarande en gåta för polisen.

Nu inväntar man resultatet från den rättsmedicinska undersökningen.

Det var under natten mellan lördag och söndag som två kvinnor, födda 1985 och 1986, samt en man, född 1970, omkom i den tragiska båtolyckan utanför Örnsköldsvik.

En fjärde person, en man i 40-årsåldern, skadades mycket allvarligt i kraschen och vårdas just nu på universitetssjukhuset i Umeå.

Olyckan beskrivs av lokala medier som den värsta som inträffat i Örnsköldsvik i modern tid.

Kollision med stålboj

Motorbåten som de fyra färdades i, en Anytec 750 SPD med en 350 hästars motor, hittades upp och ner på stranden vid Hörnskatan utanför Örnsköldsvik.

Det var en förbipasserande som såg den kraschade båten och larmade polis och räddningstjänst.

Polisen misstänker att sällskapet krockat med en boj som ligger i vattnet över 500 meter från strandkanten.

Stålbojen har märken på sig som efter en kraftig kollision, bland annat ett stort hål på ena sidan.

Men exakt vad som har hänt efter motorbåtens krock med sjömärket är emellertid fortfarande en gåta för polisen. Detta trots att man efter olyckan har förhört ett flertal vittnen.

"Mycket intresserade av obduktionen"

Nu inväntar man resultaten från den rättsmedicinska undersökningen. Förhoppningen är att de ska hjälpa utredningen i rätt riktning.

– Jag vet att utredarna är mycket intresserade av obduktionen av de avlidna om den kan ge något svar, säger Stig-Allan Persson, länsvakthavande befäl i Västernorrland.

Resultaten från undersökningen väntas komma i morgon

Som Aftonbladet kunde rapportera i går har utredarna i Örnsköldsvik kontaktat Statens haverikommission för en utredning av dödsolyckan. De gjorde dock bedömningen att den inte låg under deras ansvar.

– Däremot har haverikommissionen låtit meddela att de är intresserade av att ta del av polisutredningen, säger Maria Näslund till Örnsköldsviks allehanda.