Foto: Lennart Weibull
Focaccia bakad med glutenfritt recept.

Focaccia med rosmarin och oliver

5 (2 röster)

Focaccia till lunch, middag eller fest. Här bakat på kikärtor durra- och rismjöl. Pensla med olivolja och strö över flingsalt. Tryck ner oliver och lägg på några rosmarinkvistar. Buon appetito!

Recept ur boken ”Baka med bönor” av Lina Wallentinson och Lennart Weibull (foto) Bonnier fakta.

Focaccia med rosmarin och oliver

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 pkt kokta kikärter
  • 5.5 dl ljummet vatten
  • 25 g jäst
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 2 dl durramjöl, 50 g/dl
  • 4 dl rismjöl, 50 g/dl
  • 3 dl potatismjöl, 75 g/dl
  • 2 tsk xantangummi
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olivolja, att pensla med
  • 1 tsk flingsalt
  • 1.5 dl svarta oliver
  • rosmarin , efter tycke

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM
LÄS OCKSÅ