Experten: Säsongens största kalkoner i NFL

SPORTBLADET

CJ Björk plockar ut flopparna

Thanksgiving i USA och en klassisk NFL-dag med tre matcher.

Kalkoner på borden över hela landet, och så även här.

Med hjälp av MTG Sports NFL-expert CJ Björk har vi tagit fram ligans fem största kalkoner så här långt.

Det var Detroit Lions första ägare G.A. Richards som startade traditionen: alltid amerikansk fotboll på Thanksgiving. Det är också anledningen till att Detroit Lions alltid spelar på denna klassiska NFL-dag sedan 1934.

I år bjuds publiken på Detroit–Minnesota, Dallas–Washington och Indianapolis–Pittsburgh – där fem av lagen jagar slutspelsplats (Dallas har ligans vassaste facit just nu och ser ut att gå till slutspel.).

Mycket kan avgöras i helgen.

✓ Här följer CJ Björks kalkoner:

1. Cleveland Browns (äntligen etta på en topplista)

Håll i hatten vad fascinerande det är att se detta lag implodera år efter år. Det är inte så att de inte har möjligheter till att bli bättre, nej nej. Varje år är de på jumboplats och får då de allra bästa valen i draften till nästa år.  Förvaltar de sina chanser? Vad sägs om Johnny Manziel och Trent Richardson, båda i första rundan. Det finns flera exempel, men det har ingen tid med ...

Cleveland Browns wide receiver Josh Gordon (12) och quarterbacken Robert Griffin III har inte haft många tillfällen att fira.

2. Brock Osweiler och Houston Texans (av $75 miljoner anledningar)

Den unge QB'n som klev in ett antal gånger för Peyton Manning i Broncos i fjol, i ett Broncos som inte behövde en QB för att vinna. Där, och endast där, såg han bra ut. Nu i Texans, och mycket mycket rikare, spelar han minst sagt mediokert.

Brock Osweiler.

3. Cincinnati Bengals (Marwin Lewis)

Ett lag som gått till slutspel varje år sen 2011, och åkt på torsk i första rundan varenda gång, men alltid levererat under regular season. I år har man dock tappat det helt, och hade Browns varit någorlunda bra hade Bengals legat sist i AFC North. Nu ligger de näst sist med ett record på 3-6-1 (V-F-O). Om detta inte är sista året för huvudtränaren Marvin Lewis är det årtiondets absolut sämsta beslut i NFL.

4. San Francisco 49ers och Chip Kelly.

Chip Kelly var kalkon i Eagles och är nu kalkon med 49ers. 1-9 är deras situation just nu. Egentligen är det inte bara Chip Kellys fel. Det började redan för två år sen när man sa farväl till vinstmaskinen Jim Harbaugh. General managern Trent Baalke är en person som gör lite lustiga val när det gäller rekryteringen av spelare och coacher. Det enda rätta han gjort är att anställa Jim Harbaugh och gett honom fria tyglar att forma laget. Sen tog han tillbaka rodret 2014, och dispyterna började Baalke och Harbaugh emellan. Det slutade med att Harbaugh fick kicken. Sviterna av detta bevittnar vi nu.

Chip Kelly.

5. Green Bay Packers

Det smärtar att ha Packers på denna lista, men helt allvarligt? Hur kan organisationen behålla defensive koordinatorn Dom Capers år efter år? Det är lätt att vara defensiv koordinator när ens anfall är högoktanigt och gör mer än 30 poäng per match (2009-2012). Men med ett anfall som har svårigheter att skydda quarterbacken Aaron Rodgers (24 sacks) och hostar upp bollen ofta (7 int/3 fumbles), är det bra mycket svårare att stoppa motståndarnas anfall. Det är här de riktigt bra defensiva koordinatorerna gör skillnad, exempelvis Wade Phillips.

Carl-Johan Björk

ARTIKELN HANDLAR OM