Mourinhos fina hyllning till Zlatan

avLinus Norberg

Foto: TT, GETTY
José Mourinho hyllade Zlatan Ibrahimovic.

De har återförenats i Manchester United.

Och i sin första långa intervju väljer José Mourinho att hylla Zlatan Ibrahimovics mod att skriva på för Premier League-jätten.

– Det blir hans största utmaning i karriären, säger portugisen till klubbens egen tv-kanal.

Det har blivit ett kärt återseende för Zlatan Ibrahimovic och José Mourinho i Manchester.

Den svenske anfallsstjärnan har tidigare talat gott om tränaren, bland annat i sin bok, efter att de lärde känna varandra under säsongen i italienska Inter, 2008-09.

På tisdagskvällen genomförde Mourinho sin första långa intervju sedan han tog över Premier League-klubben och Manchester United valde att publicera hans syn på sitt anfallspar.

Största utmaningen

Senare på kvällen publicerade klubben intervju i sin helhet och då går Mourinho djupare in på ämnet och väljer att hylla Zlatan:

För modet att skriva på för United – i 34 års ålder.

– Zlatan är Zlatan. Han vinner år efter år. Hans målfacit är fantastiskt. Med hans cv, och i det här skedet av karriären, blir det här hans största utmaning i karriären, säger Mourinho till Manchester Uniteds egen tv-kanal.

Det är också tränarens första ord om värvningen av svensken.

"Är vackert"

Zlatan Ibrahimovic har tidigare spelat för Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och Paris Saint German, men den portugiske tränaren menar också att Manchester United blir svenskens största klubb han spelar i.

– Och den svåraste ligan, tillägger han.

Mourinho får också frågan om hur det känns att återförenas med Zlatan:

– När du tränar en spelare och många år senare får du chansen att träna honom igen. Det är vackert, absolut vackert.

– Från en personlig synvinkel var vårt förhållande fantastiskt och det professionella engagemanget var också bra. Några år senare är vi tillsammans igen, jag är så glad över det och jag vet vad han kan ge oss, fortsätter Mourinho.

ARTIKELN HANDLAR OM