Körde det ’perfekta’ varvet på träningen

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag fick till ett perfekt varv precis när det behövdes”

Lewis Hamilton.
Foto: TT
Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton gjorde det alla trodde var omöjligt.

Han körde det snabbaste varvet någonsin.

– Jag fick till ett perfekt varv precis när det behövdes, säger han.

Lewis Hamilton slog till ett monstervarv i Bahrain hans tid 1.29,493 är den snabbaste som körts på banan sedan 2005. Då körde Mark Webber på 1.29,527 under ett träningspass. Hamilton knäckte den tiden i sitt sista försök under kvalet till Bahrains GP och tog pole position före sin teamkollega Nico Rosberg, som vann premiären. Det skiljde 77 tusendelar mellan Mercedes båda förare - på ett varv handlar det om en billängd.

– Vilken start! Nico har varit bra hela helgen och jag fått kämpa för att hänga med. Han har varit en tiondel före varje träning och varje kvalvarv. Dessutom körde jag av på mitt första försök i Q3 så jag hade verkligen pressen på mig och sedan fick jag till ett perfekt varv, säger Hamilton som tog sin andra pole position för året.

– Det blir väldigt viktigt att få till en bra start i morgon för det är en lång väg ner till första kurvan. Förhoppningsvis gör vi en bättre start än i Australien för två veckor sedan.

Räknar med att det händer mycket

Då hade han också pole position, men fick se sig omkörd av så väl teamkollegan Nico Rosberg som Ferraris Sebastian Vettel. I Bahrain har förarna exakt samma startordning, Hamilton, före Rosberg och Vettel.

– Jag var faktiskt övertygad om att mitt varv skulle räcka till pole position, säger Rosberg på presskonferensen.

– Men detta är kanske den bana under året där det spelar minst roll om du har pole position eller inte. Jag räknar med att det händer mycket i morgon och det kan bli ett stökigt lopp.

Det förutspår Sebastian Vettel också:

– Jag får hoppas att jag gör en lika bra start som i Australien. Det vore perfekt, säger tysken som då körde mellan Mercedes båda förare och tog ledningen i loppet.

Tufft att ta poäng på egen hand

För Marcus Ericsson och Sauber var det återigen ett tungt kval. Svensken startar från plats 17 i morgon.

– Jag tycker att det gick ganska bra, vi är inte så snabba just nu, men jag är före två bilar från Renault, var nära att slå en Manor så jag är jättenöjd, jag kunde inte ha gjort det bättre, säger Ericsson till Viasat Motor.

– Det blir tufft att ta poäng på egen hand, men med det sagt så kan allt hända och det har känts bra i körningen hela helgen. Bilen är bra balanserad och körningen är bra även om bilen inte är så snabb. Vi får hoppas att andra har lite strul så att vi kan vara med och slåss om en tiondeplats.

Hans teamkollega Felipe Nasr var förste förare att lämna kvalet. Bahrains GP startar kl 17.00 i morgon.

Publicerad: