Ingvar Oldsberg säljer sommarhuset: ”Det har betytt mycket”

avMathilde Albinsson

Ingvar Oldsberg säljer drömhuset på Orust.

Utgångspriset är satt till 8,5 miljoner och inkluderar då egen strand, gäststugor och storslagen havsutsikt.

– Det är ett fantastiskt ställe, men jag har inte tiden att vara där, säger Ingvar Oldsberg.

En stor villa, flera tusen kvadratmeter tomt, en egen strand med brygga, bastu, gäststugor och panoramavy mot havet.

Låter det som ett semesterparadis?

Ett sådant finns just nu till försäljning. Huset ägs av Ingvar Oldsberg, som fram till nu har nyttjat strandvillan som semesterställe.

– Det har betytt alldeles oerhört mycket. Det finns en tennisbana på tomten, som jag har låtit göra i ordning. Min bror, Peter, gick bort i cancer när han var 40 år gammal och han ägnade sig åt tennis. Jag fick med tennisförbundets goda minna starta ”Peter Oldsbergs minne”, en tennisturnering och SM-tävlingar för 13-åringar som vi genomförde i tolv års tid ute på Henån, en helg varje sommar. Det kom artister, Galenskaparna, Lasse Kronér, Lill-Babs, Glenn Hysén och Thomas Ravelli, ja, ett jättegäng av folk. Så det har naturligtvis betytt mycket genom åren, säger Ingvar Oldsberg.

Men tiden räcker inte längre till, förklarar han.

– Det är ett fantastiskt ställe, men jag har inte tiden att vara där. När man ser att det blir för korta tidsperioder, då är det onödigt att ha det.

Enligt GP har Ingvar Oldsberg försökt sälja drömhuset förut. Första gången för sju år sedan, då med ett utropspris för 12 miljoner. Ett par år senare ska han ha sänkt priset med 1,5 miljoner, då det förblev osålt första gången. Nu är utgångspriset satt till 8,5 miljoner.

Men Oldsberg menar att han aldrig gjort allvar av tidigare husaffärer.

– Det har varit spekulanter som kommit upp och frågat om det varit till salu. Ambitionen har väl inte varit hundraprocentig för min del, även om vi hade inne det hos någon mäklare. Det kom anbud, men jag accepterade inget av dem.

1 av 2 | Foto: Svensk Fastighetsförmedling
Egendomen på Orust är nu till salu.

Den lokale mäklaren Lennart Thomsen uppger för GP att annonsen blivit en klickraket på Hemnet. Det är dock möjligt att Ingvar Oldsberg väljer att behålla tennisbanorna.

– En del av tomten ska familjen behålla. Men stället är unikt i sig ändå. Bara det här att du får en fastighet dit du kan ta bilen hela vägen. Du behöver inte åka bilfärja eller ta båten. Det är inte så vanligt med sådana fastigheter, säger han till tidningen.

Och Oldsberg fyller i med fler unika möjligheter som stället bjuder på:

– Det som också är fantastiskt är att det bara är gångavstånd fem minuter ner till centrum, Henån, men det ligger klippor för så man ser inte samhällett från huset eller tvärtom. Så det är väldigt avskilt, men har ändå närheten till butiken och daglig service.

Hur är din drömspekulant?

– Jag tror inte jag kan söka så, men det är klart – någon som vill bevara det och inser värdet av att bo vid vattnet och ha den unika utsikten.

ARTIKELN HANDLAR OM