Efter 150 dagar – här gör PL:s dyraste mål

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Torres hittade äntligen målet

Äntligen!

Det såg Fernando Torres ut att tänka efter att ha gjort sitt första mål sedan den 19 oktober förra året.

När förbannelsen väl var bruten följde 27-åringen även upp med ett andra mål i 5-2-segern mot Leicester i FA-cupens kvartsfinal.

– Jag behövde de här målen, säger Torres.

Foto: GETTY

150 dagar eller 24 raka matcher – så lång tid varade Fernando Torres måltorka. 27-åringen slog till efter 68 minuter i FA-cupmatchen mot Leicester.

Spanjoren hade dessförinnan bränt ett antal chanser. Ett öppet skottläge styrdes över av en försvarare och en bra nick räddades av målvakten. Men när Torres blev helt fri kunde inte ens förbannelsen stoppa honom.

Gjort två ligamål

27-åringen rullade in bollen i det första hörnet och såg snarare lättad än lycklig ut när lagkamraterna klappade om honom. Inte undra på efter den osannolika måltorka Torres haft.

Den 19 oktober satte anfallaren, som köptes för en halv miljard från Liverpool och blev ligans dyraste någonsin för ett drygt år sedan, två mål mot Genk i Champions League. Det var den senaste gången Torres hade hittat nätet innan dagens match.
– Jag behövde de här målen. Jag har jobbat hårt för att få dem. Stödet har hela tiden funnits där och nu känner jag förtroendet från managern, säger Torres.

På säsongens 22 matcher spanjoren spelat i Premier League har det bara blivit två mål, det senaste där den 24 september i 4-1-segern mot Swansea. Men nu kan Chelsea-fansen hoppas på en scenförändring.

När det första målet väl var gjort, och förbannelsen bruten, nickade Torres även in 4-1 i kvartsfinalsegern som skrevs till 5-2.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN