Sacha Baron Cohen är fortfarande rolig – men den här gången skjuter han mot öppet mål

avKarolina Fjellborg

1 av 4 | Foto: Showtime.
Sacha Baron Cohen som exfången och konstnären Rick Sherman.

TV-RECENSION Sacha Baron Cohen målar en bild av ett spritt språngande galet USA i nya serien ”Who is America?”. Och visst är han fortfarande rolig – men det är svårt att chockera i en tid där den politiska anständigheten har gjort sorti.


Who is America?

HBO Nordic

Del 1
Av och med Sacha Baron Cohen.


SATIR Sacha Baron Cohen – den brittiska komiker som chockade 00-talet med sina skandalösa karaktärer Ali G, Borat och Brüno – tar återigen till sina gamla beprövade gerillasatiriska trick i "Who is America?". En ny tv-serie där han, förklädd till en handfull nya orimliga figurer, intervjuar både kända, ökända och okända amerikaner, för att avslöja hyckleri, trångsynthet och allmänt dårskap i dagens djupt delade USA.

Vissa inslag är mer obekväma än roliga i den ojämna premiären, som sparkar åt både höger och vänster (men mest åt höger), och det är onekligen ett krux att tiderna har förändrats medan Cohens tillvägagångssätt inte har det; att "avslöja" skamlösa attityder är svårare i en öppet skamlös tid. Det blir lite som att skjuta mot öppet mål.

Men när Cohens israeliska antiterrorexpert Erran Morad får ett antal konservativa politiker och prominenta vapenrättsaktivister att backa ett förslag som innebär att fyraåringar ska bära vapen på förskolor... Ja då blir man fortfarande chockerad år 2018. Och både road och oroad.

Så nog finns det krut kvar i Cohens arsenal.


Premiäravsnittet av ”Who is America?” finns ute på HBO Nordic.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


ARTIKELN HANDLAR OM