Foto: Anna Clarén
Löjrom och nektariner på smördegsflarn.

Smördegsflarn med räkor och avokado

3,3 (3 röster)

”Jag gillar att bjuda på smördegsflarn toppat med goda råvaror, det ser så frestande ut dessutom. Här har jag lagt på en mycket god kesoröra, räkor avokado, löjrom och nektatriner.” Recept från boken ”Pajer till vardags, fest och kafferep” av Kristina Eriksson, Semic.

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 paket smördeg, på rulle
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • salt
  • Kesoröra

  • 500 g keso naturell
  • 1.5 dl majonnäs
  • citronpeppar
  • salt och peppar
  • Topping

  • 2 avokado
  • 3 nektariner
  • 300 g skalade räkor, eller 750 g oskalade
  • 50 g löjrom, eller stenbitsrom
  • Garnering

  • 1 rödlök
  • 1 citron

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Midsommar