Vann 2,4 miljoner kr - mitt under långresan

Fick in miljonvinsten från Sri Lanka ”Jag ställde mig upp i sängen”

1 av 2
Ett av två vinnande system från V86 i onsdags.

avErik Pettersson

TRAV

Mannen i 50-årsåldern tog ut några spikar, fyllde på med ett par hästar och lät Harry Boy göra resten för en insats på knappt 500 kronor.

Eftersom han är på resande fot lämnade han in sitt spel i redan söndags.

Under onsdagsnatten fick han jubla som nybliven miljonär.

– Ofta är man stressad som egen företagare, det här lugnar ner kroppen rejält, säger vinnaren som just nu befinner sig i Sri Lanka.

Han sa upp lägenheten i södra Sverige och drog ut på långresa och hamnade i Sri Lanka.

I söndags satt han och jobbade med trading och fick en snilleblixt.

– Det är lite intressant, jag spelar aldrig V86, det är för svårt och för många lopp - det är helt omöjligt. Jag håller på och trejdar rätt mycket och satt och tittade på skärmen, så tänkte jag att varför inte slänga in en V86:a, jag hade inget bättre för mig just då. Det är inte världens bästa uppkoppling i Sri Lanka, så det gäller att spela när det funkar. I söndags funkade det rätt bra. Och när man spelar Harry Boy så tidigt (V86 avgörs på onsdagar) så får man massa konstiga hästar på systemet. Jag tog ut tre spikar och några hästar till, sen lät jag Harry Boy fylla på resten. Jag bara kliade mig i huvudet när jag såg vilka hästar jag fått med på mitt system. Jag spelar mycket på känsla och hur vinnaren och spiken i V86-8 kom med, det kommer jag knappt ihåg, ha ha, Nej, men jag gillar Reijo Liljendahl och Ulf Ohlsson, det är hard working gentlemens. Någonstans på den vägen blev det spik, säger mannen i 50-årsåldern.

”Sov inget den natten”

I onsdags kom han sedan på att han lämnat in ett V86-system tidigare. Sri Lanka ligger tre och en halvtimme före Sverige så det blev en sen travkväll.

– Det var ju mitt i natten här så det var inte så många som var uppkopplade, så jag hade uppkoppling hela tiden. Efter V86-5 var det ju inget värde alls, jag tänkte att jag lika gärna kunde stänga ner.

Då kom två superskrällar i V86-7 och V86-7. Först 105-oddsaren Sevedeka och sedan 50-oddsaren Mistelns Napoelon. 

Helt plötsligt var det knappt några kvar med chans till alla rätt.

Inför sista avdelningen var det bara två system kvar. Båda hade spik på vinnande 5 Evazan Am och fick 2,3- respektive 2,4 miljoner kronor vardera.

– Jag sov inget den natten kan jag säga. Jag ställde mig upp i sängen, den var helt blöt, det är rätt varmt härnere. Jag fick 30 sms direkt och en massa samtal. Jag reste mig senare och gick rakt ut i mörkret, det blir verkligen kolsvart här, för att skingra tankarna. 

– Man får ju in ATG-pengarna på kontot direkt sen. Det var surrealistiskt att titta på siffrorna. Jag har fått frågan vad jag ska göra för pengarna, jag har sagt att det är ”bra att ha”-pengar. Nu har jag funderat lite mer, det är mer pengar än så. Ofta är man stressad som egen företagare, det här lugnar ner kroppen rejält. Nu blir det till att vara ute och resa länge. Jag ska åka och kolla på F1 i Ungern nästa vecka.

”Funderat på att flytta ifrån Sverige”

Hur ser du på framtiden nu, kommer du tillbaka till Sverige?

– Jag fyller 50 år nu och har funderat på att flytta ifrån Sverige. Tanken är väl ändå att vara tillbaka i några månader, men jag har ingen lägenhet, så jag kan inte bara åka hem heller. Nu kan jag köpa mig något billigt söderut. Jag är en Sverige-vän, men de här långresorna tenderar i att bli längre och längre. Men jag börjar bli rätt less på mig själv, man knyter inga band när man lever så hår, men samtidigt så träffar man så oerhört mycket folk.

Travintresset började som liten - och har sedan funnits med.

– Jag är en periodare. Min farsa var amatörtränare och vi hängde mycket ute hos (den nu avlidne) Tommy Hanné. Det gick väl mindre bra, tänker jag. Men på något sätt har det fastnat kvar. Jag köpte till exempel in mig på en häst, Dileva Käll, en gång i tiden. Det var ungefär som med den här V86-kupongen, jag hade inget bättre för mig, så jag köpte en häst. Hon blev ju riktigt bra och sprang in pengar, så det blev bra.

– Även på spelet är jag periodare, men jag ligger plus på travet i livet även före den här vinsten. Jag håller mest på med V75, Dagens Dubbeloch Tvilling.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav

Sri Lanka