Anders Öfvergård vill leda ”Robinson” igen: ”Hoppas verkligen”

”Mer love i det här än i love edition”

avLeo Pettersson

Foto: TV4
Anders Öfvergård är programledare för ”Robinson”.

En hel del bråk, men också kärlek.

Bland de heta känslorna har Anders Öfvergård stormtrivts.

Nu hoppas han på fortsättning som programledare för ”Robinson”.

– Jag går inte in och blir arg. Däremot kan jag vara rak, säger han.

Nu på söndag, den 18 mars, gör ”Robinson” comeback i TV4.

Anders Öfvergård, 50, har tagit över programledarrollen och det är något som han minst sagt är tillfreds med.

– Jag är jätteglad över att man tog det tillbaka till basics. Det är inga twistar med att man har hattar på sig och sånt. Utan det här tar det till vad det var i begynnelsen.

”Det är ganska typiskt mig. Eller hur?”

Framför allt är det den sociala biten som lockade honom till Fiji-öarna och den nya upplagan av programmet. Det är omöjligt för honom att jämföra det med till exempel ”Fuskbyggarna” då det skiljer sig så mycket.

Men de ilskna känslorna, som ofta blossade upp i ”Arga snickaren”, uteblir för honom under ”Robinson”-äventyret.

– Jag går inte in och blir arg. Däremot kan jag vara rak. När jag ställer en fråga till en deltagare märker jag tydligt om det är sanningsenligt eller inte. Får jag inte sanningen ställer jag frågan på ett annat sätt och till slut får jag sanningen. Det är kanske typiskt med mig. Eller hur?

Vad tycker du om deltagarna då?

– Det är också en väldig spridning på castingen. Det är allt ifrån en 19-årig student till en 80-årig Navy Seals undervattensjägare som också är diplomat. Alltså, det är den ultimata ”Robinson”-deltagaren egentligen. Det är häftigt att en sådan person vill vara med.

Hyllar ”Robinson-Robban”

Utan tillgång till protein eller kolhydrater är det normalt att känslorna tar över, menar Anders. Årets säsong passerar inte heller utan vare sig bråk eller kärlek.

– Det är mer love i det här än i ”love edition”. Det blir ju kärlek i programmet.

Och Anders verkar själv vara kär i ”Robinson”. Det råder ingen tvekan hos honom att han vill fortsätta i ytterligare en säsong.

– Det hoppas jag verkligen. Allt handlar ju också om hur många som tycker att det här är lika bra som jag tycker.

Att den nya säsongen snart går igång har inte gått den forna deltagaren Robert Robban Andersson förbi. På Instagram skriver han: ”Ett nytt ”Robinson” utan mig. Ingen ringde. Rena rama mobbingen. Skämmes på er tamefan!”

Ander Öfvergård skrattar gott när han får höra Robbans ord.

– Vad härlig han är. Det är bara att kolla på vad det här gett honom. Han har tagit vara på sin kraft med att han tycker att han är bäst. Det är ju underbart. Han kommer nog att se att det finns liknande personer som honom.

ARTIKELN HANDLAR OM