Lindelöf: ”Hade ingen aning om straffen”

Manchester United chockvände mot PSG i Champions League

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

PARIS. Manchester United exploderade sig till kvartsfinal i Champions League efter en omtalad straff.

Victor Nilsson Lindelöf förstod inte ens vad som hände.

– Jag tittade på domaren och undrade ’vad väntar vi på?’, säger Lindelöf till Sportbladet efter den sensationella vändningen i Paris.

Manchester United var uträknade på förhand. 0–2, bortaplan mot ett av världens mest stjärntäta fotbollslag och tio man på frånvarolistan var förutsättningarna när Ole Gunnar Solskjaers gäng åkte till Paris – och stod för en knall.

Laddade med att se Ajax-skräll

Victor Nilsson Lindelöf laddade med att se Ajax slå ut Real Madrid ur turneringen i går kväll och kände sig styrkt.

– Jag kollade på matchen och tänkte att ”kunde de göra det så…”. Vi visste ju att det gick, och vi hade stor tro på det, säger han till Sportbladet efter matchen.

Vad hände egentligen i kväll?

– Vi vände och vann och är i kvartsfinal. Vi åkte ju hit med en tro på att vi skulle kunna klara av det och det är extra skönt när alla trodde att vi inte skulle kunna.

Hjälpte det?

– Det gav lite extra energi, absolut, när folk inte tror på en. Vi visste att 0–2 hemma är ett tufft resultat att försökta vända. Men med den här truppen och den här lagandan klarade vi av det.

Väntade på hörna vid VAR-straffen

Det var en omtalad straffsituation i matchens absoluta slutminuter som fällde avgörandet, när inhopparen Diogo Dalot sköt ett skott som såg ut att gå rejält över mål, men som tog på Presnel Kimpembes arm och gick ut, till synes till hörna. Efter överläggande med VAR-rummet blåste domaren emellertid straff. Victor Nilsson Lindelöf hängde inte med.

– Jag tittade på domaren och undrade ’vad väntar vi på?’, jag ville att hörnan skulle slås. Jag hade ingen aning. Jag och Chris (Smalling) undrade vad som hände och förstod att det kunde bli straff. Då är det många tankar som far igenom huvudet. När jag såg att det blev straff blev jag nervös och ville knappt kolla, men när han satte den var det en sån lättnad och en sån glädje.

Hur var minuterna från straffen fram till slutsignal?
– Vi var väldigt glada, det var extra roligt för Rashford, som är uppvuxen i Manchester, att att få avgöra en sån här match. Det betyder extra mycket för honom. Men sedan var det bara att fokusera igen, för man ville ju stänga ner matchen.

Firade med sång och dans

Manchester United stod verkligen inte för någon jätteinsats i Paris. Men matchplanen, att låta PSG ha initiativet, föll väl ut.

– Vi ville sänka tempot, det hade vi pratat om. Vi skulle låta dem ha bollen lite, sen hade de väldigt mycket boll i dag, och när vi väl vann den skulle vi försöka såra dem. Vi hade kunnat hålla i bollen på ett bättre sätt och inte slarvat med den så mycket. Men vi vann, vi är vidare och alla är väldigt glada.

Det var många nya namn i startelvan, var det svårt?

– Nej, alla tränar tillsammans och alla vet vad de ska göra där ute.

Resan sedan Ole Gunnar Solskjaer tog över skutan i Manchester är av ett helt eget slag. På sjutton matcher har United bara förlorat en, hemma mot PSG, och vunnit fjorton. Victor Nilsson Lindelöf lyfter främst norrmannens vikt för sammanhållningen i laget.

– Han kom in med massor av energi och ett stort leende och det har smittat av sig på väldigt många. Men alla har en stor del i det, alla hjälper till varenda dag.

Vad hände i omklädningsrummet efter slutsignalen?
– Dans och lite sång.

Vad bidrog du med?
– Dans, sång, skrik, lite puttar och kramar.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.