AIK slår nordiskt rekord

Publicerad:

FOTBOLL

Glädjebesked för klubben – och fotbollsförbundet

AIK har slagit nordiskt rekord.

På onsdagen passerade klubben Malmö FF:s säsongskortsnotering på 13 179 från 2004.

– Det är något man drömt om, säger vd:n Thomas Edselius till Sportbladet.

Foto: SCANPIX

AIK:s första säsong på Friends Arena har redan slagit rekord. På onsdagen sålde klubben det 13 220:e säsongskortet och slog därmed Malmö FF:s rekordnotering från 2004.

– Det är fantastiskt och något man drömt om, att slå ett nordiskt rekord. Men nu är man mitt inne i allt så det är knappt man hinner ta fram champagnen, säger vd:n Thomas Edselius till Sportbladet.

”Borde sälja fler nästa år”

Klubben har ett uttalat mål för säsongen att sälja 15 000 årskort. Det tror Edselius blir verklighet och nästa år kan målet bli ännu högre.

– Jag tror vi har underskattat hur många det är som vill prova att sitta runt lite och känna sig för första året för att sedan köpa år två. Så gör vi det bra och smart, att folk tycker det är kul, borde vi sälja fler årskort än 15 000 då. Hur många får vi vänta och se, säger Edselius.

Derbyt kan bli fullsatt

Beskedet är inte heller bara till glädje för AIK. Klubbens hyresavtal med Friends Arena innebär att arenaägaren, däribland Svenska fotbollförbundet, får mer pengar ju fler biljetter AIK säljer.

– Som ägare tycker de nog att det här är bra.

Till premiären mot Syrianska på söndag hoppas AIK nu på totalt 40 000 åskådare och till derbyt mot Djurgården den 22 maj på fullsatt omkring 50 000.

– Är det någon match vi kan sälja 50 000 på så är det derbyt. Sedan ska vi försöka nå 40 000 i premiären, det vore skitkul. Vi är uppe i närheten av 34 000 nu.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN