42-årig svensk död på Phuket

Av: Jan Källman

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

BANGKOK. En 42-årig svensk man har avlidit efter en mc-olycka på semesterön Phuket i Thailand. Mannen tappade kontrollen över sin motorcykel när han var på väg hem från Patong på öns västra sida till sin bostad i centrala Phuket tidigare i veckan.

Vid olyckan fick mannen mycket svåra inre skador och vårdades i respirator ett par dagar. Men i torsdagskväll bestämde läkarna vid Phuket International Hospital tillsammans med anhöriga att avbryta den livsuppehållande behandlingen.

Välkänd profil

42-åringen var en välkänd profil på Phuket där han bland annat drev en populär bar under tio år. Mannen var gift med en thailändska och hade två barn, sju och tre år. Svensken var också drivande i ett projekt för att utveckla en välbesökt informationssida på nätet om Phuket.

Dödsfallen ökar

Antalet svenskar som dör i Thailand fortsätter att öka. 2012 blev ett rekordår i negativ bemärkelse när 105 svenskar avled. Cirka 40 av dödsfallen var olyckor, resten dog av naturliga orsaker. 2013 har också börjat dystert med ett tio-tal avlidna svenskar.

Publicerad: