Northugs svar efter Jönssons hälsning

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:

SPORTBLADET

”Senaste gången jag skickade en puss till honom var...”

1 av 3 | Foto: ANDREAS BARDELL

Val di Fiemme. Emil Jönsson, 27, skickade en snäll hälsning till Petter Northug, 27, och avslutade med en puss.

Norrmannen replikerade hårt med en påminnelse från förr.

– Senast jag skickade en puss till honom var i semin i Vancouver.

I morgon börjar längd-VM med sprint för herrar och damer. I dag kom svenskarna först, men det handlade bara om när man la sin pressträff.

På morgonen förklarade Emil Jönsson att banan är bred, tuff och rättvis. Han målade upp ryssen Nikita Kriukov som favorit, men nämnde i samma andetag Petter Northug.

Norsk media bad ledaren i sprintcupen att skriva en hälsning till Northug. Emil fattade pennan, vände på ett vykort föreställande det svenska längdlaget, och skrev:

”Hej Petter. Jag önskar dig en bra tävling. Puss Emil”.

Ett par timmar senare samlades en stor presskara i ett stökigt rum för norsk presskonferens. Damerna klarades av, tre av norrmännen gav sina intervjuer, sedan satte sig journalisterna för att vänta in Petter Northug.

”Lite för svaga”

Norrmannen sa att hans mål är ett individuellt VM-guld och två i stafett. I morgondagens sprint ser han sig som outsider.

När den norske reportern för tidningen VG sträckte över kortet och bad om en hälsning i retur bröt Northug den lyckönskande tonen.

– Senast jag skickade en puss till honom var i semin i Vancouver. Jag hoppas göra samma sak i morgon.

I loppet som Northug syftar på körde han och landsmannen Ola Vigen Hattestad taktiskt mot favoriten Jönsson i semifinalen och såg till att de avancerade medan svensken slogs ut.

Petter Northug håller däremot med om att Kriukov sannolikt är den störste favoriten. Norrmannen menar att han rentav har ett fysiskt övertag om de kommer jämsides mot upploppet.

– Jag tror att både jag och Emil är lite för svaga i förhållande till honom. I alla fall när han har en bra dag. Så det kan bli så att han drar längsta strået, säger Petter.

FOTNOT: Sprintävlingen startar torsdag 10.45 och sänds direkt i SVT.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN