Klick!

Förlustaffär för Ola Rapace

avLilian Andersson

Stjärnskådespelaren Ola Rapace, 40, lyckades till sist sälja sin hästgård utanför Sigtuna. Han tvingades dumpa priset rejält för att hitta en villig köpare.

I höstas rapporterade Nöjesbladet om fastighetsförsäljningen. Ola Rapace köpte hästgården i december 2010 efter uppbrottet från hustrun Noomi Rapace. Pris: 4,2 miljoner kronor. Paret bodde i en femrumsvåning på söder i Stockholm som såldes efter skilsmässan.

Hästgården med en tomt på 7580 kvadratmeter, en fastighet på 87 kvadratmeter med en biyta på 24 kvadratmeter var en lantlig idyll med hästhage och ladugård.

Har tagit ridlektioner

Här skulle skådespelaren och hans två barn slå sig till ro. Både Ola Rapace och dottern är hästtokiga och Ola har hunnit ta 40 ridlektioner och lärt sig rida väldigt bra, berättade han i vintras i en intervju i tidningen Amelia.

På grund av filminspelningen av Bond-filmen "Skyfall" fick han lämna återbud till "Stjärnornas hoppning" under Stockholm International Horse Show i november förra året men deltog som side-kick på slutet.

Ola Rapace hann inte ens bo ett år på hästgården då han av någon anledning beslöt sig för att sälja den. Kanske låg gården alltför avsides och han insåg att lantlivet inte var någon större hit.

Förlorade 600 000

Det verkade kärvt ett tag med att få någon husköpare på kroken, det krävdes ett antal husvisningar innan det äntligen blev napp.

Utgångspriset sattes till 3,95 miljoner kronor, lägre än vad han gav för fastigheten.

Lantmäteriet bekräftar att hästgården sålts för 3,6 miljoner till ett par, totalt blev husaffären en förlust på 600 000 kronor. Affären blev formellt klar den 31 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!