Ericsson får jättechans

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Motorstjärnan kör för mästarstallet i GP2 nästa år

Marcus Ericsson för för DAMS 2013

Marcus Ericsson får en drömchans 2013.

Han ska köra för mästarteamet DAMS i Gp2.

– Vi satsar på att vinna serien, säger svensken.

Marcus Ericsson ska nu gör sin fjärde säsong i Gp2 och han får chansen att göra det för ett riktigt toppteam. Han ska köra för DAMS 2013, teamet som vann titeln med Romain Grosjean 2011 och Davide Valsecchi 2012.

– DAMS har inte skrivit kontrakt med mig för att bli tvåa eller trea. Det handlar om att ta mästartiteln för tredje året, säger Marcus Ericsson som kört för iSport de två senaste säsongerna.

- DAMS har inga andra mål och inte jag heller.

Snabb på testet

Under hösten var han den förare som tog flest poäng och DAMS visade tidigt intresse för honom, han fick ett test och slog då till med dagens absolut snabbaste tid.

– Jag var otroligt nervös inför det testet eftersom jag visste att det det handlade om väldig, väldigt mycket, säger han till Sportbladet.

- De har kanske 20 förare som står i kö för att skriva kontrakt med dem och så få får jag den chansen. Jag är oerhört stolt och väldigt, väldigt motiverad.

DAMS har vunnit de två senaste åren, känner du pressen på dig nu?

- Jag har alltid haft press på mig. När jag körde F3 i Japan fick jag också chansen i ett mästarteam och jag visste att om jag skulle ta mig till GP2 så var jag tvungen att  vinna mästerskapet. Det gjorde jag också. Så jag är van vid det.

- Samtidigt vet jag att det kommer att bli otroligt tufft, men jag har fått de bästa förutsättningarna som man kan få för att lyckas.

Erfaren stallkamrat

Vid sin sida får han Stephane Richelmi, som var 18:e man i serien förra säsongen.

– Båda är erfarna förare och de har den perfekta kombinationen av mognad, vilja och erfarenhet, säger DAMS chef Jean-Paul Driot till motorsportmagazin.

Säsongen inleds med tester i februari och troligen avgörs det första loppet i samband med F1-tävlingen i Malaysia i mars. Tävlingskalendern är fortfarande inte officiell.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2