Nya uppgifter: Så misstänks 42-åringens exmake ha lurats i mordfälla

avStaffan Dickson

Exmaken misstänks ha lurats in i en bil av den 42-åriga kvinnans barn – i tron att han skulle få skjuts för att kunna hämta sina egna barn, uppger källor till VLT.

Dagen därpå hittades han död i sjön Hjälmaren vid sommarstugan utanför Arboga.

1 av 2 | Foto: JONAS BILBERG
Sedan tidigare är den 42-åriga Arbogakvinnan misstänkt för inblandning i mordet på sin ex-man. Nu har ytterligare tre personer gripits, uppger Åklagarmyndigheten.

Sedan tidigare är den 42-åriga Arbogakvinnan misstänkt för inblandning i mordet på sin exman.

På onsdagen anhölls ytterligare tre personer. Enligt uppgift till VLT är två av dem barn till den 42-åriga kvinnan. Den tredje uppges vara sambo med ett av barnen.

Under torsdagen har förhör hållits med två av de tre nyss anhållna, men även med flera andra personer.

Vad som sagts i förhören är inte känt, men enligt källor till VLT med insyn i utredningen ska den 42-åriga kvinnans exmake den 7 augusti 2015 ha hoppat in i en bil – körd av 42-åringens barn – i tron att han skulle få skjuts för att hämta sina egna barn.

”42-åringen dök inte upp”

Exmaken ska ha gjort upp med 42-åringen att han skulle hämta deras gemensamma barn på en plats i Eskilstuna, skriver VLT.

Men 42-åringen dök inte upp för att lämna barnen, uppger VLT:s källor. På mötesplatsen befann sig dock andra personer, bland andra 42-åringens barn, som ska ha sagt till exmaken att barnen följt med 42-åringen till sommarstugan utanför Arboga och att de kunde skjutsa honom dit.

Enligt källor till VLT ska exmaken ha hoppat in i bilen och blivit körd mot sommarstugan.

Morgonen därpå hittades han drunknad i sjön Hjälmaren intill sommarstugan.

Utredning av försäkringsbolag

Hans död betraktades först som en olycka, men efter en utredning av försäkringsbolaget If inledde polis och åklagare en ny förundersökning.

Den 42-åriga kvinnan misstänks även för mord respektive mordförsök på sin far och mor i augusti 2016.

ARTIKELN HANDLAR OM