Avslöjade sig själv för norska stjärnan

Iversen: "Att Calle inte kör är en stor förlust”

avErik Karlsson

Publicerad:

LAHTIS. Precis i slutet av den norska presskonferensen inför teamsprinten släpptes det svenska laget.

Men Emil Iversen hade redan bra koll.

– Calle sa till mig igår att han inte kör och det är en stor förlust för Sverige, säger han.

I morgon är det dags för Sveriges kanske största guldchans på hela VM, damernas lagsprint. Laget med Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter släpptes precis i slutminuten av den norska presskonferensen inför samma tävling. Och när Sportbladet berättade för Maiken Caspersen Falla (som fortfarande är enda uttagna norska) konstaterade hon också att Sverige är främsta utmanaren.

– Jag tror framför allt Sverige blir en tuff konkurrent även om det finns andra intressanta lag också, säger hon och berättar att hon försökt få fram vem som skulle bli åkare två på gårdagens medaljceremoni.

– Kul att laget kom nu, de var väldigt hemlighetsfulla igår på medaljceremonin. Stina kommer vara på hugget nu så det blir tufft, säger Falla.

”Sa det till mig i spåret”

En som inte var lika hemlighetsfull var Calle Halfvarsson. Emil Iversen avslöjade att Calle redan igår berättat för norrmannen att han inte skulle åka.

– Han sa det till mig i spåret här igår, det är ett stort tapp för det svenska laget. Jag tror både Ryssland och Finland är vassare utmanare än Sverige. Teodor visade inte direkt storform på sprinten. Emil var i och för sig bra på 15 kilometer på SM så vi får kanske se upp om han sätter fart... det får vi ha i bakhuvudet, säger han.

Arild Monsen vågade dock inte helt lita på infon från Halfvarsson igår.

– Nej, han kunde ha lurats. Så nej...

Det norska herrlaget består förutom av Emil Iversen av bronsmedaljören från sprinten Johannes Hösflot Kläbo.

Publicerad: