Planen: Så ska Djurgården stoppa Hammarbys offensiv

avMalin Wahlberg

Publicerad:

Hammarby har öst in mål den här säsongen och är på väg mot rekordet i allsvenskan.

Men Djurgården har planen klar för att stoppa ett nytt målkalas.

– Jag tror inte att de har mött lag som har pressat så högt på dem hittills, säger Jonathan Ring.

Hammarby har gjort tre mål i snitt bara under de senaste fyra matcherna och totalt 65 den här säsongen. Fem mål till innebär att de slår Kalmar FF:s målrekord från 2008. 

För att Djurgården inte ska riskera att bli av med serieledningen krävs det att de får stopp på Hammarbys galna offensiv i söndagens derby. 

– Vi måste göra precis det vi inte gjorde mot Östersund och vara mycket mer kollektiva och flytta vårt försvarsspel i tid så att vi håller ihop sakerna. I vårt anfallsspel behöver vi vara mycket snabbare och precisa så att Hammarby tvingas försvara i längre perioder. Det är två lag som statistiskt sett kanske har mest boll i allsvenskan så det kommer att bli väldigt viktigt. Man kan inte förlora sig på försvarsspel om man ska slå Hammarby, då blir det alldeles för jobbigt, säger tränaren Thomas Lagerlöf.

”Kommer få det jobbigt”

Just bollinnehavet är något som också spelarna trycker på som nyckeln. 

– Jag tror inte att de har mött lag som har pressat så högt på dem hittills. De är väldigt offensiva så när vi har bollen gäller det att vi håller i den och låter dem springa som vi brukar vara bra på. Det gäller att vi vågar spela och då kommer de att få det jobbigt, säger Jonathan Ring.

Curtis Edwards:

– De gör mycket mål, men de släpper in mål också. Deras mittbackar går högt och de har många attackerande spelare så de blir sårbara där bak, så vi kanske kan få något att hända där. Hammarby är starka defensivt, men de kommer att lämna ytor så det blir en trevlig match med två attackerande lag.

”Bara att ta hem skiten”

Aslak Fonn Witry, som kommer få i uppgift att stoppa Hammarbys kanthot, är taggad på uppgiften. 

– Vi vet att de är bra i omställningslägena och kommer in mycket i boxen så vi måste prata ihop oss så kommer det nog att gå bra. Så länge jag springer offensivt kommer de bli trötta och då kommer de inte att orka löpa offensivt själva, säger norrmannen som tror att Djurgården kommer att hålla hela vägen till guld. 

– Varför inte? När vi har det läget vi har – det är bara att ta hem skiten. 

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM