”Finns inte en chans att dom tar sig förbi”

Halmstad-tränaren Marcus Lindgren optimistisk inför V75 med skrällen Adiago Trot • ”Satt fast med rubbet senast”

avAndreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Foto: Lars Jakobsson / TR BILD
Marcus Lindgren

På lördag avgörs V75 på Jägersro och omgången innehåller en superjackpott.

I den femte V75-avdelningen startar skrällen Adiago Trot – där tränaren Marcus Lindgren är optimistisk.

– Han trivs alldeles utmärkt i ledningen, säger Halmstad-proffset till Trav365.

Förra veckans V75:a blev favorittyngd vilket innebär att hela femrättspotten flyttas över till denna lördag, en V75-lördag som avgörs på Jägersro.

Enligt spelbolaget ATG:s beräkningar kan en ensam vinnare ta hand om 50 miljoner kronor – bara på sju rätt.

”Jag är optimistisk”

I Silverdivisionen (V75–5) ska Marcus Lindgrens Adiago Trot starta från spår tre bakom bilen. Loppet körs över sprinterdistansen 1 640 meter – med hemmakusken Christoffer Eriksson i sulkyn.

Det är en optimistisk tränare som tror en hel del på sin häst.

– Han känns väldigt fin för dagen och att han var struken inför senast behöver man inte ta så hårt på. Han drog höger och har blivit åtgärdad. Han har varit bra på slutet och jag tror på min häst.

”Satt fast med alla krafter kvar”

Vid den senaste starten på Solvalla i början av oktober blev Adiago Trot trea efter en invändig resa. Lindgren berättar om sin syn på loppet.

– Kusken Per Lennartsson valde att släppa den gången. Vanligtvis trivs han allra bäst i ledningen men den dagen var banan riktigt lerig och passade inte honom. Han satt fast med alla krafter kvar i ryggen.

Hur ser du på lördagens lopp?

– Min häst är startsnabb och vi har ett intressant läge. Det enda som jag stör mig lite på är att Adrian Kolgjinis Rushmore Face har fått innerspåret. Jag vet att den hästen är snabb ut och det kan bli svårt att ta sig förbi, säger 46-åringen och fortsätter berätta om lördagens Silverdivision.

– Jag har hört att hästarna längst ut på vingen ska ladda ordentligt från start, men jag kan säga att dom har inte en chans att en längd på min häst.

Du låter lite optimistisk?

– Han har gjort det väldigt bra i ledningen och visst ökar våra chanser där. Om vi skulle nå dit så kör vi naturligtvis där men som sagt kan det bli svårt att ta sig förbi Kolgjinis häst.

– Om det löser sig och inte kostar för mycket tror jag vi är en av dom som kan vara med där framme. Det man kan ha lite koll på är banan. Om den blir tung och kladdig gynnar det inte Adiago Trot.

– Jag planerar inga ändringar i nuläget, avslutar tränaren.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Halmstad

Jägersro

Hästar

Solvalla