Bruce Springsteen om livet i karantän med hustrun: ”Vi har kul”

Av: Christina Nordh

Publicerad:
Uppdaterad:

”Born to run” till trots – nu sitter Bossen där han sitter.

I karantän med hustrun Patti Scialfa.


Bruce Springsteen, 70, stannar som de flesta andra i hans ålder hemma under utbrottet av coronaviruset. I hans fall i New Jersey förstås.

– Patti och jag umgås mycket, vilket är härligt – vi har kul tillsammans. Vi är på en gård, så vi har våra hästar här och får tillbringa tid med dem. Jag har jobbat lite med musik. Det går bra, förhoppningsvis fortsätter det så. Jag försöker fylla mina dagar så mycket som möjligt för att inte bli tokig, säger han i en intervju i E Street Radio på amerikanska radiokanalen SiriusXM.

”Lyssnar på gammal blues”

Däremellan läser Bossen – och lyssnar på musik.

– Jag har all möjlig gammal musik som jag lyssnar på, gammal blues. Jag har spellistor med rockens pappor, som Muddy Waters, Chuck Berry, Bo Diddley. I morse lyssnade jag på Del Shannon, som är ett slags underskattad rockhjälte.

Bruce Springsteen med hustrun Patti Scialfa.
Foto: ROGER LUNDSTEN
Bruce Springsteen med hustrun Patti Scialfa.

Bruce Springsteen håller också kontakten med Jackson Browne, som drabbats av covid-19.

– Jag har känt Jackson i evigheter. Han var en av dem som var trevligast mot oss när vi började. Han är en nära, nära vän till mig. Han är dessutom en av mina största hjältar som låtskrivare. Jag har pratat med honom lite och han verkar må okej just nu, säger han i programmet.

Hälsningen till fansen

Steven Van Zandt, mångårige kollegan i E Street Band, pratar Springsteen ofta med.

– Han är alltid en källa till glädje, så han håller humöret uppe på mig.

Bossen har också ett speciellt meddelande till fans och vänner i New York, Italien och Spanien.

– Våra fans och vänner i New York finns med i våra tankar och böner, de går igenom en tuff tid nu, liksom våra fans i Italien och Spanien som vi älskar. Ta hand om er! hälsade han.

Publicerad:

LÄS VIDARE