Boris Johnson är inlagd på sjukhus

Av: Anna Sjögren, Nora Fernstedt

Publicerad:
Uppdaterad:

Boris Johnson har lagts in på sjukhus för sina ihållande coronasymtom, rapporterar BBC.

Storbritanniens premiärminister har varit sjuk i tio dagar.

– Det är en försiktighetsåtgärd eftersom premiärministern har fortsatta symtom tio dagar efter att han testades positivt, uppger hans kansli.

Sedan premiärminister Boris Johnson, 55, bekräftades smittad med coronaviruset förra fredagen har han självisolerat sig i sitt hem på Downing Street.

Foto: Andrew Parsons 10 Downing Street / TT

Han sa då att han skulle sköta sina arbetsuppgifter hemifrån under en veckas tid. Men tio dagar efter insjuknandet har premiärministern fortsatt symtom, bland annat hög feber.

På söndagskvällen, bara timmar efter drottning Elizabeths tv-sända tal till nationen, kom beskedet att Boris Johnson lagts in på sjukhus.

Hans kansli säger att det rör sig om en försiktighetsåtgärd.

– På hans läkares inrådan har premiärministern blivit inlagd på sjukhus för tester, säger en talesperson under söndagskvällen.

I samband med att han lades in uppges Boris Johnson ha passat på att tacka det brittiska sjukvårdssystemet för sina insatser under coronakrisen.

Enligt BBC ska han stanna på sjukhuset över natten för att ta ”rutinprover”.

Fästmön sjuk i misstänkt corona

Samtidigt håller premiärministerns gravida fästmö Carrie Symonds, 32, på att återhämta sig efter misstänkta coronasymtom.

Sedan hennes fästman blev sjuk har Symonds den senate veckan isolerat sig i sin egen lägenhet, skriver The Guardian. Vanligtvis lever paret ihop på Downing Street.

På lördagen gick hon ut på Twitter och skrev att hon haft symtom på coronavirus men inte testats.

– Efter sju dagars vila känner jag mig starkare och är på bättringsvägen, skriver hon.

Carrie Symonds väntar parets gemensamma barn som är beräknat till försommaren.

PODD Corona - oron för en andra våg ökar

I delar av Asien stålsätter man sig nu för en andra virusvåg, men - vad är det som förklarar att de här länderna nu drabbas igen - och vad kan vi lära av det? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily. Gäst är Jan Albert.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE