Billborn om försäljningen: ”En game changer”

Publicerad:

FOTBOLL

Stefan Billborn får i sommar en trupp som är en supertalang fattigare.

Samtidigt ger rekordförsäljningen av Odilon Kossounou så mycket mer än så för Hammarby.

– Det är bara att gratulera alla inblandade, säger Hammarbytränaren.

Vad Sportbladet erfar är det över 40 miljoner kronor som hamnar på allsvenska Hammarbys konto när 18-årige Odilon Kossounou lämnar Sverige för att testa vingarna i Belgien och Club Brügge i sommar.

En affär som Hammarbytränaren Stefan Billborn har full förståelse för.

– Jättekul för honom att få chansen. Sedan hade jag som tränare så klart gärna haft kvar honom här, säger Billborn och fortsätter:

– Sedan förstår jag ju att det är jätteaffär för klubben. Det är nästan en form av game changer. Vi får helt andra muskler och stabilitet i ekonomin. Det är bara att gratulera alla inblandade.

”Köper på spekulation”

Försäljningen, som bekräftades av klubbarna under gårdagen, blir extra speciell med tanke på att Odilon skrev på för Hammarby först i vintras efter ett antal besök hos klubben. Hittills har det blivit fem allsvenska matcher varav två från start.

Kommer försäljningen att påverka hans speltid fram till sommaren?

– Ingenting alls. Vi har honom som vanligt. Jag tror de (Brügge) vill det också. Det är bra för dem om han lirar också, säger Billborn.

Såg du att det skulle kunna bli sådana summor som det pratas om redan i början?

– Nej, det tycker jag inte. Men de köper på spekulation. Vad de tror han kan förväntas bli. Det är väl mer pengar tidigare än vad jag trodde. Jag trodde väl först att han skulle säljas nästa år. Men det är garanterat bra för oss, förmodligen väldigt bra för Odilon och förhoppningsvis bra för Brügge också i förlängningen. Men det vet man ju inte.

Foto: BILDBYRÅN

”Ett fint steg”

Lagkamraten Muamer ”Mujo” Tankovic ser varför den belgiska storklubben valde att öppna plånboken.

– Man ser på honom. Om du kollar hur han är byggd så ser man: “Okej, det här behövs i ett lag”. Det är ju så. Han har fina fötter, jättestark defensivt. Han kanske inte visat det senaste matcherna i allsvenskan, men man måste tänka på att han är 18 år gammal och vill testa mycket nytt och så. När man får rutin så vet man var och när man ska passa och allt det här. Det är en fantastisk talang, säger Tankovic.

Tankovic, som själv testat lyckan i både Fulham och AZ i yngre dagar, ser valet av Brügge som ett klokt steg för Odilon.

– Jättekul att visa att Hammarby kan sälja spelare till stora klubbar ute i Europa. Det är en fin klubb och ett fint steg och jag önskar honom all lycka till. Hoppas han tar vara på sin situation, tar vara på sin talang och att han har folk runt omkring sig han kan lita på.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.