Elitloppshästen byter tränare efter pisk-skandalen

Svenske stjärnan Björn Goop blir ny tränare

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Elitloppsinbjudna hästen Vivid Wise As flyttas från tränaren Alessandro Gocciadoro efter att en av italienarens lärlingar igår piskat en häst på V75.

– Efter det beklagliga uppförandet från personalen hos stall Gocciadoro har vi beslutat att avsluta samarbetet, skriver ägaren Antonio Somma på Twitter.

Ny tränare: svenske stjärnan Björn Goop.

Hela trav-Sverige har förfasats över behandlingen av V75-hästen Zarina Bi. På uppvärmingen till gårdagens tävlingar piskade en lärling i tränaren Alessandro Gocciadoro stall hästen kraftfullt och hästen förbjöds sedan tävla.

Tränaren fördömde agerandet på sociala medier och sparkade också lärlingen.

”Det som hände i Örebro idag är oacceptabelt”, skriver Alessandro Gocciadoro.

”Ny tränare presenteras under dagen”

Men kritiken mot stallet var ändå hård. Sportbladets krönikör Micke Nybrink skrev bland annat:

”Gocciadoros Vivid Wise As blev inbjuden till Elitloppet som häst nummer ett. Att den biljetten revs i tusen bitar i Örebro är en självklarhet. Djurplågare kan dra åt helvete.”

Men Vivid Wise As ägare gör vad de kan för att komma till start på Solvalla sista helgen i maj. I dag meddelade nämligen Antonio Somma att man flyttar hästen till en ny tränare omedelbart.

”Efter det beklagliga uppförandet från personalen hos stall Gocciadoro har vi beslutat att avsluta samarbetet med Gocciadoro-teamet. Ny tränare presenterar vi under dagen.", skriver han på Twitter.

Nu är den nye tränaren presenterad. Det blir den svenske storstjärnan Björn Goop som tar över hästen i träning. Det meddelar Antonio Somma på Twitter.

”Förstod att det skulle bli diskussion”

Efter att Vivid Wise As vann Grand Criterium de Vitesse och bjöds in till Elitloppet möttes det av kritiska röster.

– Det är klart att jag förstod att det skulle bli diskussioner kring Alessandro Gocciadoro, sa Solvallas sportchef Anders Malmrot till Trav365 då och fortsatte:

– Men det jag har att förhålla mig till är att han inte är fälld för någonting och jag kan bara gå på fakta, jag kan inte ägna mig åt spekulationer. Gocciadoro har inte blivit fälld för någon dopning och Vivid Wise As är en bra häst som jag tror är med och gör upp om segern i Elitloppet och då valde jag att bjuda in honom helt enkelt.

Vivid Wise As
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Vivid Wise As
Publicerad:

LÄS VIDARE