Sjöstrand: Framgången är så otroligt viktig

Duon har fått en flygande start på sin verksamhet

avAndreas Örtengren

1 av 2 | Foto: Johan Sjöstrand
Axl Rose som föl på Långeruds Gård

Succén för handbollsstjärnorna Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyr fortsätter.
Uppfödningen Axl Rose fortsätter att vinna och är nu favorit i det italienska Derbyt.
– Den här framgången är så otroligt viktig för oss, säger Johan Sjöstrand.

Så sent som i söndags vann den italienska kullettan Axl Rose Grupp 1-loppet Carlo Marangoni Memorial med 154 000 euro i förstapris. Jättetalangen tränas i Italien av stjärntränaren Alessandro Gocciadoro, men är uppfödd i Sverige av handbollsstjärnorna Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyr.

Nu kan duon blicka fram mot det italienska Derbyt – där Axl Rose kommer att bli favorit.

Treårige framtidslöftet Axl Rose har nu hunnit med att vinna fyra Grupp I-lopp i sin hittills korta karriär. De nya uppfödarna har verkligen fått en flygande start på sin verksamhet.

– Vi har inte så många hästar utan har medvetet valt att satsa på kvalité. Det är något som kostar pengar, så den här framgången är så otroligt viktig för oss. Det är en sån fantastisk känsla att få fram en sån här häst, säger Sjöstrand och berättar vidare:

– Hästen var ingen som stack ut som unghäst utan utvecklingen har kommit senare.

Vad kan du säga om Axl Rose?

– Det är en fantastisk häst som är travsäker och som egentligen aldrig varit trött, förutom starten på Solvalla, men det är inte så mycket att säga om. Han kan springa på slaka tömmar och är något utöver det vanliga vilket han också visat i lopp.

”Motiverad favorit”

Hästen tränas av den italienske tränaren Alessandro Gocciadoro och nästa mål för stjärnhästen är det italienska derbyt. Johan Sjöstrand är mycket optimistisk inför storloppet.

– Jag har för mig att kvalet är den 10 september och att derbyt körs den 22 september. Om jag inte är helt felunderrättad så tror jag hästen är direktkvalificerad då han är rankad etta ,men jag måste kolla upp det. Det blir inget lopp innan utan nästan uppgift för Axl Rose blir derbyt, säger han och tillägger:

– Han ska vara favorit och jag tror att hästen har goda möjligheter att segerstrida. Alessandro har uttryckt sig att hästen är den bästa han haft i träning och det säger inte lite med tanke på vilka kanoner han har haft hand om.

Hur bra kan han bli?

– Det är ju alltid svårt att säga men visst hoppas vi ju att det ska bli en ny kanon. En häst som ska kunna hävda sig i de allra största sammanhangen. Det är ju drömmen, men man vet aldrig vad som händer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hästar

Axl Rose

Trav

Solvalla