Uppgifter: Bryant flög aldrig tillsammans med frun

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kobe Bryant, 41, och hans dotter Gianna, 13, dog i helikopterkraschen som sammanlagt krävde nio människors liv.

Ett avtal med frun Vanessa kan ha förhindrat en ännu större familjetragedi.

– De hade en överenskommelse om att aldrig flyga helikopter tillsammans, säger en källa nära familjen till People Magazine.

Kobe Bryant har i många år pendlat i Los Angeles med hjälp av sin Sikorsky S-76-helikopter. I en intervju 2018 förklarade han att det handlade om att ge sig själv mer familjetid.

– Jag satt fast i trafiken och missade skolpjäser och liknande. Jag behövde hitta ett sätt där jag kunde fortsätta träna och hålla fokus men där jag inte behövde kompromissa med familjetiden, sa han då.

Samma regler som svenska kungahuset

Men enligt uppgifter till People ser det ut som att familjen redan tidigt vägt in riskerna med att flyga helikopter på närmast daglig basis.

Enligt tidningen hade Kobe och hans fru Vanessa ett avtal om att de aldrig skulle flyga tillsammans – om det värsta skulle inträffa. Ett avtal som liknar det många kungafamiljer och statschefer har. I svensk kontext åker till exempel aldrig kungen och kronprinsessan på samma flyg precis som statsministern och vice statsministern undviker att resa tillsammans.

Därför var det aldrig aktuellt att Vanessa Bryant, 37, skulle följa med på dottern Giannas basketturnering.

Förutom hustrun Vanessa efterlämnar Kobe Bryant döttrarna, Natalia, 17, Bianka, 3, och halvårsgamla Capri.

Foto: Mark J. Terrill / TT
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM