Hockeystjärnornas häst vann storloppet

Sprang nytt svenskt rekord: ”Var ett av delmålen för honom”

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: ATG
Här går Aramis Bar mot segern i Norrlands Grand Prix på Bergsåker. Segertiden blev 1.11,0 över 2 140 meter, nytt svenskt rekord och förstapriset var 250 000 kronor.

Hockeystjärnorna Peter Forsberg och Nicklas Bäckströms delägde travhäst Aramis Bar vann Norrlands Grand Prix under torsdagskvällen.

Stjärnhästen segrade på nytt svenskt rekord och förstapriset var 250 000 kronor.

– Roligt att han var så bra, sa Björn Goop som både tränar- och kör hästen.

Italien-födde Aramis Bar köptes i fjol somras av svenska hästägare. Två av delägarna är hockeyprofilerna Peter ”Foppa” Forsberg och Nicklas Bäckström.
– En riktigt intressant häst som det ska bli spännande att följa, sa Foppa då.

Goop körde snyggt

Aramis Bar har vunnit nio lopp på 20 starter och fem av segrarna har kommit i Björn Goops regi. Den största hittills kom under torsdagskvällen på Bergsåker. Aramis Bar vann då Norrlands Grand Prix med en kvarts miljon kronor i förstapris. Björn Goop serverade sin häst ett perfekt lopp i andra par utvändigt. Detta samtidigt som ledande Acciaio drog undan i ett hårt tempo, 1.07,6 första femhundra metrarna och 1.11,3 första varvet. Men redan ut på den sista bortre långsidan gav Acciaio upp och Click Bait som travat utvändigt tog över ledningen.

Sprungit in 1,5 miljoner kronor

Därmed kunde Björn Goop köra rakt fram och vid upploppets början kopplade Aramis Bar greppet. Bakifrån stormade flera av de mest betrodda hästarna fram långt ut i banan. Favoriten Hail Mary spurtade in till en andraplats och Global Adventure blev trea. Men ingen av dem kunde nå Aramis Bar som vann enkelt på tiden 1.11,0/2140a. Det var nytt svenskt rekord för fyraåriga utländska hingstar och valacker. Därmed har topphästen sprungit in drygt 1,5 miljoner kronor.
– Aramis gick undan på ett bra sätt till slut. Hästen har behövt lopp i kroppen och det var roligt att han var så bra i dag. Norrlands Grand Prix var ett av delmålen för hans del, men jag har inte bestämt något om den kommande matchningen, sa Björn Goop till Travronden.

Michael Carlsson, Kanal75

Publicerad:

LÄS VIDARE