Här införs rökförbud i nybyggda hus: ”Gäller även på balkonger”

avMatilda Aprea Malmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Väsbyhem/ Claudio Bresciani/TT

Snart är det inte längre tillåtet att röka i, eller intill Väsbyhems nyproducerade husen i Upplands Väsby.

Förbudet gäller inomhus, på balkonger och intill husen.

Nu är det färdigrökt i Väsbyhems nybyggda hus, något Mitti var först med att rapportera. Redan 2010 gjordes tre av Väsbyhems nybyggda hus helt rökfria.

Rökförbudet har efterfrågats i fler fastigheter, skriver Väsbyhem i ett pressmeddelande. Därför har bostadsbolaget bestämt sig för att låta alla hus som byggs i framtiden bli helt rökfria.

”Gäller även på balkonger och vid husen”

Rökförbudet gäller inte bara inomhus utan även på balkonger, altaner, i gemensamma utrymmen och i direkt anslutning till husen.

– Vi vill kunna erbjuda våra hyresgäster hälsosamma bostäder och att alla ska trivas i våra fastigheter, därför inför vi nu rökfritt i all vår nyproduktion, säger Väsbyhems vd Amra Barlov Lindqvist, i ett pressmeddelande.

”Sliter mycket på ytskiktet”

Väsbyhem skriver att de är övertygade om att beslutet att införa rökfritt kommer att tas emot positivt av hyresgästerna.

De menar vidare att förbudet ska minska risken för de boende att utsättas för passivrökning. Ytterligare ett skäl till beslutet är att rökning sliter mycket på ytskikten i lägenheterna, vilket leder till ökade kostnader för renovering.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Hus

Tobak

Hälsa