Publicerad:

Positiva ekonomiska effekter efter starten av elitserien

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Publikfesten på arenan har uteblivit.

Men intresset för elitserien i speedway är stort - tack vare soffbiljetter, stödbiljetter och VIP-platser i restaurangen.

– Vi har klubbar som redan dragit in sexsiffriga belopp, säger ESS vice ordförande Mikael Holmstrand.

Oron var stor bland klubbarna inför omstarten av elitserien i speedway, men trots att publiken inte fått komma till arenorna har intresset varit stort.

Både för TV-sändningar, bland sociala medier och klubbarnas olika VIP-utbud på arenorna.

– Starten har gått klart över förväntan, klubbarna har fått tänka om och lokalt har det varit väldigt positiva reaktioner, berättar Mikael Holmstrand, vice ordförande i Elit Speedway Sverige och lagledare för Lejonen.

– Känslan är att sporten har mött en stor respekt för att vi har klarat av att starta säsongen, trots restrektioner och trots att klubbarna satsat på lokala förmågor istället för namnkunniga utländska stjärnor.

Publik till slutspelet?

Årets elitserieserie består av åtta lag, en grundomgång där alla möter alla och avslutas med en derbyomgång innan slutspelet startar vecka 39.

– Förhoppningen är att vi ska få ta in publik på våra arenor i alla fall till den avslutande derbyomgången och sedan till slutspelet. Lyckas det blir det en bonus för oss alla, säger Holmstrand.

– Klubbarna har halverat budgeten och räknar med att inte ha några publikintäkter i år. Vi alla arbetar hårt med att hitta andra lösningar för att dra in pengar. Starten har varit positiv, serien har varit jämnt och bjudit på bra fajter. Jag tror att detta även kan leda till positiva förändringar framöver och många klubbar inser att vi inte behöver flyga in dyra förare från andra länder utan att det finns bra killar även lokalt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN