Elev åtalas för att ha smygfilmat på Lundsberg

avJohanna Hellsten

En elev på privatskolan Lundsberg har åtalats för bland annat grovt förtal och kränkande fotografering.

Han misstänks ha smygfilmat utanför ett duschrum, där två andra elever hade sex.

Därefter misstänks han ha laddat upp filmen på Snapchat.

Eleven förnekar brott och menar att han inte hade för avsikt att kränka någon.

1 av 2 | Foto: Anna T�rnhuvud / AFTONBLADET / 85705

Det var två dagar innan julafton i fjol som två elever hade sex i ett duschrum på den värmländska privatskolan Lundsberg, enligt åtalet. En annan elev misstänks då ha stått utanför i korridoren och smygfilmat med sin mobiltelefon.

– Man hör två personer i en intim situation, har åklagare Linda Karlsson tidigare sagt till Aftonbladet.

Den misstänkte har enligt åtalet ”på ett hänsynslöst och integritetskränkande sätt spelat in ovan nämnda film. Detta har han gjort med vetskap om att det skulle komma till målsägandenas kännedom”.

I början av året polisanmälde ledningen på Lundsberg eleven. I februari delgavs eleven misstanke om brott. Nu har han åtalats misstänkt för kränkande fotografering, i andra hand ofredande, samt grovt förtal.

”Medföra allvarlig skada”

Redan samma dag har eleven enligt åtalet även lagt ut filmen på på Snapchat där åtminstone 75 personer haft tillgång till den, minst fem av dem har uppgett att man sett filmen. Eleven ska dessutom ha skickat smygfilmen till andra personer samt visat den för andra på sin telefon.

”Genom sitt handlingssätt har XX utsatt Sekretess A och Sekretess B för andras missaktning. Brottet har genom det innehåll filmen har och den omfattning den blivit spridd och även i övrigt varit ägnad att medföra allvarlig skada för Sekretess A och Sekretess B.”

Flera elever var med

Enligt den misstänktes advokat Marcus Lodin ska eleven i sällskap av några andra elever ha filmat i en mörk korridor utanför duschrummet vars dörr var låst. Han har inte haft för avsikt att kränka någon och han förnekar brott, uppger advokaten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Snapchat

Brott